Следвайте ни

Доган пред ДПС: Да преговорим уроците за единство и заедност

viber icon

Не забравяйте - за да сте равни на другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не повече пред тях. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, ще се превърнем в образ на врага за всички.

С тези думи се обърна почетният председател на ДПС Ахмед Доган към делегатите на Х национална конференция на партията за избор на ново ръководство днес.

Живеем в трудни времена и виждаме колко сме уязвими. И това ще мине, но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост. Пандемията промени реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавите и институциите. Удари икономики и с лека ръка издигна здравната сигурност в основен приоритет. Този приоритет беше загърбван и отлаган във времето. Тези промени ще са съизмерими с изменението на климата или финансовата криза в планетарен мащаб. В този момент обединени усилия и заедност са най-често изговаряните призиви. Всеки разбира смисъла, но само когато е надвиснала обща опасност. Пожелавам ви да преговорим уроците за единство и заедност, каза Доган.

Задачата на задачите е да предотвратим хуманитарана катастрофа. Всички усилия трябва да са в борбата с пандемията. Всеки да направи това за другите, което желае да получи за него. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме е изкуството в правене на политика, каза още той, пише "24 часа".

 Респектиран съм от цялата организация. Не, че не съм очаквал подобно нещо, но в тези условия да направите подобна организация наистина заслужава много голяма оценка. Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се появявате, утвърждавате, развивате, трябва да се извиня на съдбата, защото получавам огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам, че сте модел за другите. Благодяра ви, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще. Поздравявам всички и във връзка с престоящите празници, за съжаление те няма да бъдат чествани така, както ни се полага. И най-вече да бъдете живи и здрави, благодаря ви че ви има, заяви почетният председател на движението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

12.12.2020 | 15:53

Доган ни подготвя че ДПС ще живее вечно благодарение на здравната реформа?! :)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?