Следвайте ни

Доц. Николаева-Гломб: Индийският вариант чука на вратата

viber icon

Индийският вариант чука на вратата, защото живеем в глобален свят - имаме много голяма диаспора в Англия, а пък в Англия има много голяма индийска диаспора. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ доц. Любомира Николаева - Гломб.

"В момента всичко, което сенквенираме, се оказва, че е британският вариант и в това няма нищо чудно", каза доц. Гломб.

 Тя обясни, че но тъй като е налице циркулация на вируса, а при нея възникват спонтанни мутации и в британския вариант се е появила една мутация, която е довела до замяната на една аминокиселина.

"Тази замяна е характерно я има в паспортчето на бразилския вариант", каза вирусоложката и обясни, че поради това се е смятало, че има бразилски вариант на COVID-19 в България.

Доц. Гломб е категорична, че всички варианти, които циркулират в България, са представители на т.нар. британски вариант.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Чифутски отпадък

Чифутски отпадък

23.05.2021 | 13:07

Ами като чука на вратата значи е възпитан А ти чукундуреста тикво нахълтваш постояно в живота ни най безцеремоно със своята грозна мутра и още по грозни прогнози Изчезни бостанско плашило Света ще продължи да съществува въпреки напъните ви на такива като теб да го унищожите

Отговори
4 3
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

23.05.2021 | 11:31

Очаквайте източно чирпански вариант,а след него и югозападен ямболски.

Отговори
5 1
Чукал  на  вратата

Чукал на вратата

23.05.2021 | 10:59

С тези заплашителни изказвания учените доказват колко са безсилни и колко много медицината е изостанала като наука. А се харчат трилиони за лекарства и изследвания.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?