Следвайте ни

Доц. Мангъров: Жена ми ме напусна, но аз още я обичам

viber icon

"Да, жена ми ме напусна! Не живеем заедно, но нямаме развод, аз още я обичам. И тя ще ме подкрепи на изборите, както и цялото ми задружно семейство, както и възрастната ми майка, която също много обичам." Това разказа доц. Атанас Мангъров пред "България днес", след като стана ясно, че ще влезе в партийните листи за София и Варна. Епидемиологът от 40 години е в брак със симпатичната Анна, като двамата имат общо четири деца. Раздялата им не била свързана с изневяра или семеен проблем, а просто в липса на страст, тъй като се познават от студентските години.

"Такъв е животът! Ние се разбираме, обичаме и уважаваме като всяко семейство, но решихме, че ни е по-добре разделени на този етап", обясни доцентът.

Анна и Атанас се запознали покрай работата. Докторът си спомня, че тя била първата, която му помогнала в научна статия, и след това "не я пуснал" да си тръгне.

"Беше любов от пръв поглед. Анна е красавица, а и умник", казва инфекционистът.

Анна има дете от първия си брак - син Борислав, когото Атанас отглежда като свой роден ден. След това на бял свят се появява Елена, която носи името на майката на Мангъров, и близнаците Илия и Христо, кръстени на таткото на епидемиолога. С изключение на Борислав с днешна дата всички деца на двойката са се посветили на медицината и фармацията - Христо и Илия са лекари, а по-голямата им сестра Елена е фармацевт. Христо е дерматолог, а Илия педиатър.

Самата съпруга на Мангъров отказа коментар.

"Горд съм с децата си! Възпитах ги като достойни хора", споделя още Мангъров.

Докторът е потомък на прочута фамилия, а 98-годишната му майка, на която отпразнува рождения ден с торта и свещички, той посещава ежедневно, и то без да носи маска.

"Майка ми 35 години беше началник на детското отделение в болницата в Стара Загора, където съм роден. След като завърши медицина в Загреб по време на войната, тя не е спирала да чете и да се интересува и след като спря да работи, от медицина. Баща ми Христо беше зъболекар и много ме строяваше", спомня си днес Мангъров.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Инкогнито

Инкогнито

17.02.2021 | 13:57

Марица защо не си го начукате.

Отговори
0 0
Инкогнито

Инкогнито

17.02.2021 | 13:56

Смотаняк

Отговори
0 0
Инкогнито

Инкогнито

17.02.2021 | 13:55

Смотаняк, колко животи а ти расипа.

Отговори
1 0
Фен

Фен

17.02.2021 | 09:57

Доктор Мангъров изглеждате ми като по природа новатор. Как така не сте намерили начин да се преоткривате взаимно със съпругата ви?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай