Следвайте ни

Доц. Кунчев посочи от какво зависи отварянето на ресторантите на 1 март

viber icon

Премиерът има право да взема решения и да ги налага на МС. Аз говоря от гледна точка на медицината - кое трябва да направим и кое - не. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова тв.
 

Относно отваряне на заведенията на 1 март, той каза: "Преди седмица имаше ниско ниво на заболяемост, тогава можеше да се обсъжда това. Сега всичко зависи от това накъде ще тръгнат нещата. Сега има слаб ръст. Дали дотогава ще преодолеем този ръст, ще видим".

"Когато една ваксина е разрешена от национална или Европейската агенция на лекарства, значи отговаря на доста тежки критерии. Разбира се, всички лекарства минават през тежки процедури, но ваксините се правят на здрави хора и новородени, така че изискванията към тях са зверски", уточни доц. Кунчев.

"Всички залитания към това "коя ваксина е по-правилна" са грешни. Да, може да има малко тънкости. Ако имаме заболявания, този, който провежда лечението трябва да прецени коя да си сложим", каза той и добави, че до момента няма данни личен лекар да откаже поставяне на ваксина.

"Няма да делим хора на здравно-осигурени и неосигурени. Всеки ще получи ваксина, но след като приключим фазите.


Чужденците, които постоянно пребивават на територията на България повече от месец, също може да се имунизират тук", увери доц. Кунчев.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ковидчо:

Ковидчо:

15.02.2021 | 10:59

Премиерът не е самодържец, а е част от екип, наречен правителство, което не му е бащиния или собственост! Ама когато си безгласна буква може и да ти налагат.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай