Следвайте ни

Доц. Кунчев: Остава карантината за идващите от Великобритания, Италия и още 6 държави

viber icon

Задължителната 14 -дневна карантина за всички влизащи в България отпада от юни, но не за всички. Това стана ясно от уточнението, което направи на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев.

Той потвърди, че на база на данните за заболеваемостта в Европа ще има решение да се премахне карантината за пристигащите от страните от Евросъюза, Сърбия и Северна Македония. Но ще има изключение за осемте страни, които имат най-висока заболяемост за последните 2 седмици в Европа – Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия, допълни Ангел Кунчев.

Той направи пояснения и по отношение носенето на маски и ръкавици.

"Носенето на маска е важно, когато сме в затворено пространство с много хора и контактуваме с тях. Носенето на маска има смисъл, когато наистина се носи. Поставянето на врата на човек с нищо не ни помага", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

Той предупреди също, че носенето на ръкавици създава измамното усещане за пълна защита, но ако ние се пипаме по лицето пак рискуваме да се заразим.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?