Следвайте ни

Доц. Кунчев: Ако се налага, ще се ваксинираме всяка година срещу COVID-19

viber icon

Още не сме наясно как ще се развива вирусът. Ако всяка година се появява нов щам, тогава ще трябва да имаме нова ваксина всяка година, както е сега при грипа. Ако се налага , ще го направим, но това е най-лошият вариант, заяви доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор пред БНТ.  

Не бих казал, че има модел в света за справяне с вируса – нито американски, нито германски. Всички се опитваме да намерим златната среда между това обществото да продължи да функционира и да предпазим колкото може повече хора – кой по-успешно, кой не. 

Няма правила. Това, което виждаме в Гърция, Германия, Сърбия, показва, че дори прилагането на крайни мерки дълго време, не е решение. 

Имаше момент, когато като епидемиолози казвахме, че ако за 14 дни сме заключени вкъщи, ще спрем развитието на пандемичния процес, но това е само временно решение.    

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ко каза

Ко каза

31.03.2021 | 14:55

Нещо за Израел няма ли да пишете ве кауни чифутски За вашия любим пооо.......сран кибуц

Отговори
0 0
Да бе

Да бе

31.03.2021 | 13:34

Пич,ходи се скрий! В Турция е бум на ковид в момента,а там има над 15 милиона ваксинирани. Забележи,т.ъпан такъв,че там връщат мерките ,вечерния час.За разлика от г.лупостите,които слушаме от вас,в цивилизованите страни хората ограничават ,затварят и болните спадат,ама и населението им е интелигентно.Ганьо е абориген!

Отговори
7 4
Ваксината е новите окови на робството

Ваксината е новите окови на робството

31.03.2021 | 13:12

Да подписваш, че си информиран за това, че липсва информация е самоубийство.

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?