Следвайте ни

Доц. Гломб: Ако спазваме дистанция, новите щамове няма да ни съборят ВИДЕО

viber icon

"Ако спазваме дистанцията и останалите мерки, ще имаме добри резултати въпреки новите щамове на коронавируса. Те не са стряскащо по-смъртоносни. Леталитетът към този момент е еднакъв“, коментира доц. Любомира Николаева-Гломб по Нова тв.

Тя добавя, че бразилският вариант не е много разпространен в Европа, което е успокояващо.

"Антителата на преболедувалите новите щамове се разпознават в по-малка степен. Все още не е намерен критичният праг, под който те няма да могат да действат. Те неутрализират възможността от зараза, но в малко по-ниска степен. Това важи и за ваксините. Производителите на двете ваксини, базирани на информационна рНК, вече работят по този аспект", обясни Гломб.

И допълни, че безконтролното предаване на вируса в последната година му е позволило да се адаптира към нашите оръжия. Според нея е много важно да сме по-бързи от него.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

USA

USA

16.02.2021 | 12:51

Би трябвало такива като тази свинкя да лежат в затвора за терор и манипулация.

Отговори
3 0
Е  това  са  думи  на  учен  човек!

Е това са думи на учен човек!

16.02.2021 | 11:59

Става ясно че човек трябва да знае от какво и как да се пази. Каквото и насилие и мерки да се прилагат няма ли го вътрешното усещане как да се пазим и как да пазим другите резултатите ще са такива като в недобре организирано човешко общество. Има и лекари които не знаят как да се пазят.

Отговори
0 3
Поне 300 километра дистанция

Поне 300 километра дистанция

16.02.2021 | 10:44

Като гледам каква грозотия си МА задължителната дистанция е задължителна от тебе Ти заразяваш с грозотия а за простотия да не говорим

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай