Следвайте ни

До 1000 лева глоба, ако палите огън за Сирни Заговезни

viber icon

Предупреждение от Дупница, но внимавайте и в останалите региони на родината. 

От 200 до 1000 лева глоба ще се налага за неконтролирано палене на огън за Сирни Заговезни, обявиха от общината край митичния стадион "Бончук". Контролираните огньове трябва да бъдат изгасени до 21 часа в неделя най-късно.

Паленето на традиционния огън за Сирни Заговезни трябва да става само контролирано. Да не се прави при силен вятър, да не е в близост до сгради, да не се използват леснозапалими материали, особено стари автомобилни гуми.

Трябва да се спазват и всички противоепидемични мерки и да няма струпване на много хора на едно място - макар и на открито. Спазването на заповедта ще се следи от полицията през двата почивни дни.

Още отсега от някои от  кметствата в селата, като Бистрица например, обявиха, че се отменят конските кушии за Тодоровден, 20 март - пак заради забраните и ограничената и мерките заради пандемията от Covid-19. В някои села обаче организаторите все пак ще направят конни надбягвания, съобщават местни жители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Шъ мъ фанете за оная работа Огън ще има Пари нема

Шъ мъ фанете за оная работа Огън ще има Пари нема

13.03.2021 | 14:53

Глоби Глоби Глоби Глоби Така действат чифутската мафия за да унищожат Българското Дори Султана е бил по щедър към раята Кмета на Калофер бе унижен с глоба защото е разрешил една Стара Българска традиция и дух Хорото в ледена Тунджа Еврейна бургаски Валерко и пасмината им милиционерска покрай циганските сватби който вдигали голям шум затриха и българските такива който по три дни бяха в селата Сега и огъня на Сирни заговезни им пречи Не Пречат им традицийте Български на който се крепи Българският дух И това ги плаши Много ги плаши И там удрят със злоба и за сега все още с глоба

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?