Следвайте ни

Днес казват какво уби Тодор

viber icon

Днес ще стане ясно каква е причината за смъртта на Тодор от Враца. По-късно през деня ще излязат резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиз за смъртта му. Те ще дадат отговор на въпроса кое причини нелепата смърт на едно младо момче - побоят, нанесен над него, или проблеми със сърцето.

 

"Тази експертиза ще реши изхода на делото и обвинението. Независимо какъв ще бъде изходът на експертизата, ако има причинно-следствена връзка между получените от Тодор телесни увреждания, нанесени му от обвиняемите и настъпилата смърт, те ще бъдат съдени за убийство, ако няма такава връзка, това означава, че смъртта на Тодор не е вследствие действията на обвиняемите и деянието ще бъде преквалифицирано и ще говорим за дело за хулиганство, защото то е налице. Инцидент има. Всеки ще понесе отговорността за това, което е извършил - било за хулиганство или за убийство ", категоричен беше зам.-главният прокурор на България Борислав Сарафов.

 

Скандалът с кончината на 18-годишния ученик избухна на 12 януари посред бял ден в центъра на Враца. За смъртта на момчето бяха задържани братята Десислав и Иван Дамянови - Поничките, които бяха обвинени в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди заради спор на пътя. В последствие обаче изтече информация, че причината за смъртта на Тошко може да не е побой, а сърдечен проблем./Марица.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?