Следвайте ни

Джок Полфрийман: Готов съм да се върна в затвора

viber icon

Декември месец Джок Полфрийман беше пуснат предсрочно от затвора.

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец даде ексклузивно интервю пред камерата на Bulgaria ON AIR. 

"Аз не съм получил недоволство от българското общество - дори напротив. Когато обикалям в София, хората ме питат "Ти ли си Джок Полфрийман", аз отговарям "Да, аз съм". Човек не трябва да се страхува от това, което прави", каза той.

Почти всички таксиметрови шофьори, които го возят в София, искали да се снимат с него.

"Майка ми дойде тук ноември месец, други роднини от Европа също дойдоха", допълни той.

Вече 3 месеца Полфрийман чака решението на ВКС.

"Въпреки че трябва да има решение до 2 месеца - това пак се води като препоръка, а не като задължение. Това е проблемът. Средното време за чакане за такова дело е между 4 и 6 месеца. Но това е системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. В България всичко може да се случи, нямам очакване за решението", добави Полфрийман пред Христиана Стефанова.

И не скри, че е готов да се върне в затвора. "Благодаря на Десислав Трайков" бяха първите думи на австралиеца, когато беше освободен. 

"Благодарих му, защото без него моето предсрочно освобождаване щеше да бъде незъвможно. Той ми помогна толкова много. Дори в съда той е представил вестници със заглавия в моя защита", каза още Полфрийман.

Той си спомня момента, в който е ударен по главата с камък, а след това пада на земята. Когато се събужда - полицията го арестува.

"Помня момента, в който си извадих ножа, но не помня да съм го използвал. Държах го над главата си - започнах да крещя да спрат да бият циганина. Те го ритаха на земята, удряха му юмруци", спомни си той.

Свидетели споделили, че част от групата го помислила за фен на ЦСКА.

"Смятаха, че съм "чорбар", защото имах червена звезда на якето ми, но аз нямам нищо общо с футбола. И защо търсят отчет само от мен, защо не искат и от другите 12? Все едно има защита и чадър над тях", добави Джок Полфрийман.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?