Следвайте ни

Див скандал за мораториума! Нинова и Цонев се обвиняват в лъжа

viber icon

Бурен скандал с размяна на тежки обвинения се разигра в парламента между лидера на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев. Това стана по време на дебата по проекта за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка, сред които концесии и общински болници. 

Нинова директно обвини движението, че нарочно тупа топката за да може отиващото си правителство да прокара някои изгодни за хората на Доган решения. Преди това Цонев обясни защо не са подкрепили веднага предложения проект за мораториум на БСП.

"Бих искал да заявя няколко неща, за да няма спекулации. Разбира се, че ще има, наясно сме. Първо, препотвърждавам, че основната цел на ДПС и нейната парламентарна група е свалянето на ГЕРБ от власт. Второ, ние смятаме че това не може да стане по начина по който функционираше досега смятаме, че това не може да стане по начина, по който функционираше досега българския парламент и с методите, които ГЕРБ използваше и техните партньори. Ние не смятаме, че трябва да правим противоконституционни или на ръба на Конституцията неща. Ние не смятаме, че с преходни и заключителни разпоредби да променяме 6 закона", каза Цонев от трибуната.

Той изтъкна, че ДПС не могат да се съгласят, че заради процедури, които текат, трябва да се вземат спешни решения.

"Знаем, че има друг начин да разградим това, което не искаме да съществува. Да, по-бавно, по-трудно, но по-честно", каза още той.

Нинова обаче веднага скочи на трибуната са разобличи ДПС.

"В петък пред всички камери и пред ръководството на БСП Йордан Цонев проведе с мен арогантен и нахален разговор в смисъл: "оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове". Цитирам Йордан Цонев и заставам с лицето си пред целия български народ и имам свидетели цялото ръководство на партията. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на три минути, в който скандално заявих: „Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави БСП?". Вие може да командвате във вашата група, но не и в БСП", разказа с патос Нинова от трибуната.

 Докато тя произнасяше тези реплики, депутатът от ДПС буквално се хвана за главата. След което излезе и заяви: 

"Заставам пред вас и ви заявявам категорично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които казах, бяха свързани със служебния кабинет и с това, което говорих днес от тази трибуна“, посочи Цонев.

Той обясни, че Нинова му е казала "Кой си ти", когато е заявил, че му е дошло дотук да им се карат от тази трибуна.

"Тогава от тази трибуна казах, че сега и веднага има само вкъщи. В българския парламент сега и веднага няма. Това беше истинският спор, но не съм никак изненадан от думите на г-жа Нинова. Не е само моя оценката за това, което се случва там - да излезеш от яростна опозиция с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния лидер", каза още Цонев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ninov

Ninov

22.04.2021 | 13:58

No ova kato e otvorena zashto dopuska Hamid v Parlamenta? Nima v Tyrskiq ima. Ninova? Za tamnichen zatvor 20 ka e tazi

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?