Следвайте ни

Диян Стаматов: 10-те дни допълнително отпуск за учителите с коронавирус са глътка въздух

viber icon

Темата за продължаващото дистанционно обучение и други наболели въпроси за образованието по време на пандемия бяха дискутирани в сутрешния блок на БНТ.

"Каквото и да си говорим, форматът, който предлага дистанционното обучение, не може да е това, което е присъственото", смята Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

За първи път краят на първия учебен срок ще е различен за различните училища. Стаматов предполага, че на повечето места ще е на 2 февруари.

По негово мнение седмокласниците не трябва да се притесняват. Въпреки затрудненията, те трябва да са мотивирани и да се представят максимално добре. Прекалено е рано да се говори за удължаване на учебната година. Това вероятно ще стане за децата от 1 до 6 клас. За седмокласниците няма промяна на датата на изпита, както и при неговото провеждане.

Допълнителен отпуск в размер на 10 работни дни ще имат учителите, които са преболедували COVID-19. Според Стаматов това е трябвало да бъде направено. Тези десет дни са "глътка въздух" за учителите и за семействата им.

Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители обясни, че тези 10 дни са били по нейно предложение.

Предвидени са по 30 лева допълнително за консумативи на учителите. Също така ще бъдат давани и по 15 лева за допълнителни консултации, пише 24 часа.

Коментари (4)

До ИСТИНАТА

До ИСТИНАТА

09.12.2020 | 13:54

Елементарно и недостойно четене на статия. Пише 30 лева , а не 30 % .Явно не прави разлика между двете , защото толкова е учил/учила.

Отговори
1 0
Туентин тарантиньо

Туентин тарантиньо

09.12.2020 | 12:45

Тоя пендел, много насериозно се взел

Отговори
0 1
ИСТИНАТА....

ИСТИНАТА....

09.12.2020 | 12:37

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ УЧЕНИК В ПЪРВИ КЛАС ДА УЧИ У ДОМА С МАМА???????!!!!!!

Отговори
1 0
ИСТИНАТА....

ИСТИНАТА....

09.12.2020 | 12:35

ТОВА Е ТАКОВА НАХАЛСТВО!!! РОДИТЕЛИТЕ СЕ ПОПИЛЯХА НА СМЕНИ ПЪЛЗЯЩИ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВИ ГРАФИЦИ.... ОСВЕН ЧЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ НЯКАКВИ СЛУЖЕБНИ ЗАДЪЛЖАНИЯ ТРЯБВА ДА СА НА НИВО В ДОМОВЕТЕ СИ Т.Е. ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ЦЕЛОДНЕВНИЯ КОМФОРТ НА ДЕЦАТА ДА УЧАТ С ТЯХ - ДА ДА УЧАТ С ТЯХ ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО Е В МОМЕНТА СИ Е ЖИВ ОНАННИЗЪМ....ГОСПОД УЧИТЕЛИТЕ ПРЕПОДАВАТ КОЙ ЧУЛ ЧУЛ КОЙ РАЗБРАЛ ДА Е РАЗБРАЛ....И СЕ ЗАПОЧВА ....НА НОВО С МАМА ПОСЛЕ С ТАТЕ И НАКРАЯ С КАКА И БАТЕ...И РЕЗУЛТАТА ИЗНЕРВЕНИ ДЕЦА ИЗНЕРВЕНИ РОДИТЕЛИ И 30 % ПО ВИСОКА ЗАПЛАТА ЗА ГОСПОДА УЧИТЕЛИТЕ....АМИ ЗА ТЯХ ТОВА СИ Е НАПРАВО КОМУНИЗЪМ.... И ПОСЛЕДНОТО ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ЧАСТНИТЕ УРОЦИ.... Е ТОВА Е ДНЕШНОТО ОБРАЗОВАНИЕ...ЕДНО ОГРАМНО НИЩО..... ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ МИНУС - 30%....ТЕ В ТОЗИ МОМЕНТ СА СИ ПРОСТО ЕДНО НИЩО НА ЕКРАН.... ТЕЗИ 30 % НА ВСЕКИ РОДИТЕЛ ОСТАНАЛ В КЪЩИ ДА УЧИ С ДЕЦАТА СИ....ВМЕСТО УЧИТЕЛЯ...

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?