Следвайте ни

Диков към Ивет: Излъгахте, че съм нарекъл министър гей?!

Журналистът и пиарката на служебния премиер се счепкаха отново

viber icon

Сашо Диков отново се счепка с пиарката на премиера Ивет Добромирова. Двамата си размениха остри нападки, като журналистът я обвини в лъжа. "Защо излъгахте, че съм нарекъл министър гей", повиши тон Диков, опитвайки се да надвика Добромирова. 

След като Марин Райков обясни подробно какви решения е взел кабинетът на днешното заседание, се оттегли и остави Ивет и Диков да изяснят противоречията помежду си.

Ивет Добромирова

Скандалът тръгна заради предаването на Диков по Нова телевизия, за което Добромирова твърди, че е манипулирало изказване на Райков. От изрязаните кадри изглеждало, че премиерът мълчи на зададените му въпроси, въпреки че всъщност е отговорил на тях.

Добромирова обясни, че сигналите, които е изпратила до телевизията, СЕМ и други институции, само са посочвали фактите. Тя не искала конкретни наказания за журналиста, нито е давала препоръки за начина му на работа - следователно няма вмешателство в работата на институциите.

Пререканието продължи повече от 10 минути пред камерите и пред колегите им журналисти. Добромирова посочи, че е получила отговор от "Нова броудкастинг груп", въпреки че официалното писмо не е било адресирано до нея. От там посочили на Добромирова да прочете по-добре Етичния кодекс на журналистите. PR-ката прочете на глас някои от основните постановки във въпросния кодекс. Според нея в съботното си предаване Сашо Диков грубо е нарушил изискването да не се скриват и изопачават факти.

Добромирова посочи и изказвания на самия Диков. "Вие признавате, че сте манипулирал въпросния репортаж. Което между другото не е репортаж", обърна се тя към него и го засегна с това, че няма журналистическо образование и затова не знае какво е репортаж.

"Вие си търсите най-добрата жертва. Да, естествено, че има манипулации. Под манипулации се разбира монтаж", отвърна на свой ред Диков, с което даде коз на Добромирова.

"Чухте ли, че има манипулации?", обърна се тя към присъстващите. "В смисъл на монтаж", опита се да я надвика Диков. След което я засипа с обвинения, че нарочно отказва да гостува в неговото предаване. "Ето, каня ви", заяви той.

"В най-новата ни история няма подобна груба манипулация с думи на министър-председателя", продължи да анализира Добромирова. Според нея въпросният монтаж е недопустим, тъй като надписът на кадрите с думите на премиера гласял :"Въпроси без отговор", а всъщност отговорът на премиера продължил цели 10 минути.

"Защо излъгахте Силва Зурлева, че съм нарекъл един министър от служебното правителство гей", продължи с критиките Диков. Става въпрос за министъра на икономиката, на който беше зададен такъв въпрос в предаването "Дикoff".

Добромирова обясни, че с шефката на Нова телевизия е говорила за казуса с монтираните думи на Марин Райков. В разговора тя е дала за пример анонса към разговора с Асен Василев, който гласял "Ще се окаже ли министърът на икономиката част от гей отбора?". "Вие лъжете Силва Зурлева, че съм го нарекъл гей", не прие обяснението Диков. "Не казвам такова нещо", заинати се Добромирова.

Свадата между двамата продължи и с това, че PR-ката официално е обявила, че ще се въздържи от участия в Нова телевизия. "Колко удобно!", възкликна Диков. Мотивите на Добромирова са, че има недопустимо нарушение на професионалните стандарти в журналистиката.

Тя повтори, че "никъде не съм казала кой какво трябва да направи във връзка с този факт. А когато фактите говорят, и боговете мълчат".

"Фактите са, че няма конкретни отговори. Това е печалният факт. И си търсите виновни", контрира Диков, продължавайки да настоява, че Марин Райков не е отговорил на поставените преди седмица въпроси, пише Блиц

Накрая Добромирова благодари на журналистите, че разговорът между нея и Диков се води пред свидетели. Свидетелите, обаче, не бяха много, защото скандалът прогони повечето от тях извън Министерския съвет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?