Следвайте ни

Детски добавки за всяко семейство предлага Деница Сачева

viber icon

Доходният критерий за детските добавки трябва да отпадне и такива да вземат всички семейства. Това предлага социалният министър Деница Сачева.

"Универсални детски добавки - за всяко дете, но това е моето лично мнение. Въпросът е дали това е възможно и дали имаме необходимите разчети за това да бъде направено и до каква степен това може да доведе до подобряване на общото ни благосъстояние", заяви Деница Сачева, цитирана от БНР.

Министърът на труда обяви, че до края на септември управляващата коалиция ще реши дали минималната пенсия ще се повиши до 300 лева следващата година.

Вариантите за индексация на пенсиите от началото на 2021-ва, обсъждани от ГЕРБ и "Обединени патриоти", биха стрували между 1,2 милиард и 3 милиарда лева на година.

Сачева поясни, че обсъжданите варианти са поне три, но уточни, че тя е привърженик на преизчислението на всички пенсии. При този вариант биха били преизчислени над 1,1 млн. пенсии. Социалният министър обяви, че преговорите тепърва предстоят.

До края на месеца ще стане ясно и дали през ноември и декември ще има бонуси от по 50 лева за всички пенсионери.

С бюджета за догодина ще се променят и размери на социални помощи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Каква

Каква

18.09.2020 | 16:42

Полза, че съм работила и получавам 370 лв пенсия, щом тези които имат минимална пенсия ще получават 300 лв. Полека, лека ще ме настигнат пък уж съм работила?

Отговори
5 0
А,А,А

А,А,А

18.09.2020 | 16:37

Сетихте се! Детски трябва да получават родители, които работят и внасят осигуровки, а не такива които лежат на чужд гръб! То у нас всичко е наопаки! Въртят сучат и пак ще го измайсторят! И при пенсиите е така- тези които са работили и внасяли нямат нужда от коледни, великденски. Къде ви е стимула да се работи и най- важното да се внасят осигуровки. Сега повдигате тези въпроси защото наближават избори и хората да се надяват , мислите че ще отидат да гласуват.

Отговори
6 0
пренебрегнати

пренебрегнати

18.09.2020 | 16:21

А, що? Ти пък!!! Недей така! Пари само за циганетата /не визирам хора от ромски произход, които работят, имат по 2 деца и са коректни платци, защото има и такива, но са единици/ трябва да има, за да могат т.нар. им родители да харчат на воля, а в същото време нямат един час трудов стаж за тая скапана държавичка! А такива, които работят като луди откакто са прогледнали, децата им не трябва да получават даже стотинки, защото това е страшно разхищение на средства от държавната хазна........Какво да направим като сме се родили на неправилното място в неправилното време и останахме тук от някакъв див, луд патриотизъм, а и децата си обричаме!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?