Следвайте ни

Дете почина след усложнение от двустранна бронхопневмония

5-годишно дете почина в Благоевградската болница след усложнение от двустранна бронхопневмония. От РЗИ казаха, че най-вероятно тя се е развила мълниеносно и най-вероятно е била следствие на грип, предаде БНР.  Специалисти от Районната здравна инспекция вече са влезли в Детско отделение и ОАРИЛ (Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение), за да анализират случая, но и ситуацията с грипа в областта.

Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Контрол върху заразните болести“ към Регионална здравна инспекция сподели за БНР:

„Детето е постъпило в неделя в Детско отделение за малко. След това го прехвърлят в ОАРИЛ, тъй като се е влошило. В понеделник сутринта детенцето почива с двустранна бронхопневмония, вирусна, която е протекла мълниеносно. Това най-вероятно е било някаква вирусна инфекция. Когато имаме завишаване на случаите с грип и ОРЗ (остри респираторни заболявания б.р) се получават, за съжаление, такива неща. Много често хората пренебрегват това заболяване – грип, но то е сериозно заболяване със засягане на много системи и органи“

В Благоевград има повече случаи на грип спрямо миналата седмица. В края на седмицата ще бъде направен анализ и най-вероятно в началото на идната седмица ще бъде обявена епидемия.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?