46
Следвайте ни

Десислава Атанасова: Ще наложим мораториум за тегленето на нов дълг

viber icon

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита да излъчат редовно управление. Този провал беше наказан от избирателите с рекордно ниска избирателна активност. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Трябва да го отчетем. Настоящият парламент не разполага с легитимност за нови авантюри. Каквото и да е мнозинството, то ще бъде резултат от компромиси. Конфигурацията е плод на необходимост, каза Атанасова. Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас. Всяка илюзия, че някой може да диктува ще се разбие, както се разбиха илюзиите на партиите на протеста. Осъзнаваме напълно необходимостта от създаване на ново правителство и работещ парламент като първа крачка за излизане от кризата. Мога да гарантирам, че ако има редовно правителство, то ще получи толеранс и при желание може да разчита на нашата експертиза и опит за бюджета за следващата година, чието обсъждане настояваме да е през тази календарна година, добави Атанасова.

Ще настояваме всяка стотника държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана разумно. Ще се противопоставим доходите на гражданите да се увеличават чрез вземането на заеми, категорична е Атанасова. Първият ни внесен проект ще бъде за налагане на мораториум за теглене на нов държавен дълг до избирането на ново правителство, посочи тя. Очакваме още през 2022 г. 8 милиарда лева да бъдат предвидени в бюджета, ако това не се случи, това означава, че корупцията е била предизборна лъжа, каза още Атанасова. От нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в страна на сигурност и спокойствие. Това ще им върне доверието в нас, увери тя.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Цонко

Цонко

03.12.2021 | 11:00

И тази се мисли за фактор в Българската политика !В следващия парламент изобщо няма да ги има тези изедници народни !

Отговори
0 0
А колоко теглиха от хунтата?

А колоко теглиха от хунтата?

03.12.2021 | 10:15

Колкото теглили, толкова и откраднали - да погледнат шкафа и пищова. А и КЪДЕ И ПРИ КОГО СА. Затова още не проумяват какво ги връхлита. Край на кражбите ! И връщане на откраднатото. А най-заслужилите в кражбите - да си готвят шалтета и- при бай Ставри!

Отговори
4 0
Биооръжието

Биооръжието

03.12.2021 | 10:09

Отново разсмърдя пространството ! Тази още не е разбрала,че хунтата вече са независими - от тях нищо не зависи. Предстои просто изчегъртване.

Отговори
4 0
Нагледци та дрънкат

Нагледци та дрънкат

03.12.2021 | 10:03

А вие колко дългове теглихте,негодници!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?