Следвайте ни

Десислава Атанасова: Г-н Радев да не поставя условия на НС

viber icon

"Не е възможно г-н Радев да поставя условия на Народното събрание", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в парламента във връзка с изказване на президента за датата за разпускане на парламента и насрочването на парламентарните избори.
По-рано днес държавният глава Румен Радев коментира, че на плещите на народните представители тежи отговорността за актуализация на бюджета и в оставащите дни депутатите трябва да организират максимално добре своята работа, като има и важни проектозакони, които също предстои да бъдат гласувани.
"Недопустимо е да се поставят някакви условия за дейността на парламента и те да са залог за спазване на Конституцията от него", каза Десислава Атанасова.

"Факт е, че Националният съвет на БСП е взел решение и на 7 септември ще върне мандата", посочи тя. Практиката и досега дава възможност за няколко дни забавяне на указа на президента за разпускане на Народното събрание и насрочване на избори, но това не може да става под условия, коментира Атанасова.
"Ясно е, че следващата седмица парламентът ще работи, за да приеме актуализацията на бюджета. Всички ние си даваме сметка, че сме изправени пред социална, икономическа, здравна и мигрантска криза", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Според Атанасова, президентът може да бави разпускането на парламента в някакъв разумен срок - в рамките на няколко дни.

"Няма нужда от повече бавене, за всички е ясно, че отиваме на предсрочни избори. Ако прави някакви тънки сметки и наглася някакви дати от календара така че на него да му е удобно и с това да задължава парламентът да продължава да работи, смятам, че е недопустимо", каза тя.
Атанасова посъветва президента по най-бързия начин, след като мандатът се върне и мине актуализацията на бюджета, да разпусне парламента.
Тя посочи, че от ГЕРБ-СДС вече са заявили позицията си за избори "2 в 1".

Според Атанасова, да се гласува в три поредни недели ще бъде изтощително за българските граждани, още повече, че сме в разгара на COVID вълна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?