Следвайте ни

Десет ценни съвета за оцеляване в поледицата

viber icon

Традиционно ортопедите се превръщат в най-търсените хора след снеговалежите. Причината - падане върху лед. Предлагаме ви 10 лекарски съвета как да избегнете неприятни зимни контузии и залежаване у дома. Списъкът е дело на специалисти от медицинския център във Виншийк, САЩ. 

1. Изчистете снега пред своите домове, офиси и магазини, при нужда поръсете със сол, не чакайте общината или някой друг да го свърши.

2. Носете обувки с гумени подметки против подхлъзване. Ако ви изглеждат твърде груби, винаги може да се преобуете в офиса.

3. Гледайте къде вървите, ако пред вас има повърхност, която ви се струва хлъзгава, спрете и я опипайте с върха на обувката си дали наистина е толкова хлъзгава.

4. Слизайте и се качвайте внимателно от превозни средства, в никакъв случай не скачайте.

5. Въпреки че може да ви е студено на ръцете, не ги дръжте в джобовете си. Ако се подхлъзнете, ръцете могат да ви помогнат да възстановите баланса си или да се приземите на тях. Ако са в джобовете ви, времето за реакция ще се удължи, а дори може и да не успеете да реагирате. 

6. Не носете нищо в ръцете си, ако е възможно. Причините са същите като горните - ако тръгнете да падате и държите нещо, го хвърлете на земята, ако е не е чупливо, за да не се ударите лошо. 

7. Не говорете по телефона и не пишете съобщения, това отвлича вниманието ви от пътя и неговите опасности.

8. Дръжте се за парапетите на стълбищата и пътищата, ако има такива.

9. Ходете бавно и в никакъв случай не тичайте.

10. Ако ползвате патерици или бастуни, трябва да ги поставяте перпендикулярно спрямо настилката, за да има най-голямо сцепление. Не се препоръчва да ги поставяте под ъгъл.

Обобщено, ходейки върху леда, е препоръчително да накланяме торса си напред, като изнесем по този начин центъра на тежестта върху водещия крак, а ръцете ни да са свободни и разперени. Краката трябва да са разкрачени на ширината на раменете ни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Парагараф 22

Парагараф 22

16.02.2021 | 10:52

1. Изчистете снега пред своите домове, офиси и магазини, при нужда поръсете със сол, не чакайте общината или някой друг да го свърши. Не забравяйте, че когато плащате ТРОТОАРНО ПРАВО или ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ АВТОМОБИЛ - тогава почистването място се явява СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНАТА! Когато падне сняг и заледи - тогава вие сте длъжен да почистите тези места!

Отговори
3 0
И още нещо

И още нещо

16.02.2021 | 08:56

Не злоупотребявайте с алкохола !!!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай