Следвайте ни

Десет автобуса заклещени на Витоша, снегорини чистят

viber icon

Десет автобуса са били заклещени днес на Витоша заради обилния снеговалеж там, информира Нова тв. От тях няколко са били с деца. В два са пътували малчугани от ски училище, в други е имало деца и учителки от столична детска градина, тръгнали на разходка до „Алеко“.

Силният снеговалеж и мъглата обаче ги задържали в планината. След като са поставени вериги на автобусите, те успели да потеглят. 

От обяд четири снегорина почистват пътищата на Витоша, но тъй като става дума за природен парк не се използва сол, а само пясък.

По думите на учителките, останали в плен на планината, над 10 автобуса са аварирали за повече от 2 часа. Наложило се е част от учениците да бъдат прехвърляни от едно средство към друго. Учителите и децата са се прибрали в София. Три екипа са ги спасявали. 

"Снегоринът не беше минал, не беше опесъчил. Постарахме се децата да не разберат какво се случва", каза една от учителките. 

"10-12 автобуса са били. Няма деца които са останали на Алеко, или бедстващи хора. На Алеко има лоши метеоролоигични условия. Силен вятър. Минус пет градуса. Правят се преспи", каза Красимир Димитров от дирекция "Аварийна помощ". 

Заради снега два маршрута в природния парк са затворени за движение. Става въпрос за отсечките от Драгалевци до Алеко и от Бояна до Златните востове.

И през нощта  пътищата ще бъдат чистени. В парка не могат да се ползват химикали, които топят снега, затова само се разпръсква пясък.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?