Следвайте ни

Депутатите решават: Ще се „хранят“ ли партиите с 1 лев на глас

viber icon

Народното събрание ще заседава в първия работен ден след Великден. В проекта за седмична програма за днес и 7 май (петък) са включени промените в закона за политическите партии, внесени от "Има такъв народ", които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

 В дневния ред са и предложенията в закона за извънредното положение, внесени от "Изправи се! Мутри, вън!", добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията.

Законопроектите влизат за директно обсъждане по правилото за внасяне на законодателни промени всяка първа сряда на месеца, като съгласно правилника на Народното събрание депутатите са длъжни да разгледат по същество направените предложения. На този принцип за обсъждане е внесен и законопроектът на БСП за промени в Кодекса за социално осигуряване, в който се предвижда преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година.

В дневния ред са включени и два проекта на решения. Единият, за създаване на временна комисия за установяване на законността на строежите и обектите на територията на Лесопарк "Росенец", внесен от "Демократична България". Другият е на БСП и е за възлагане на Министерски съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу Covid-19 "Спутник V".

За петъчното пленарно заседание като точка първа е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

И  един  лев  е  много

И един лев е много

05.05.2021 | 11:54

Защото ние избирателите избрахме 240 народни представители а те не можаха да намерят правилния път и да съставят правителство. При това имаше победител в изборите с уж богат политически опит. Видяхме колко неподготвени хора ни се предлагат на избираемите места. Слдващия ход на избирателя ще е още по наказателен. Докато не се постигне пълен мажоритарен вот.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?