Следвайте ни

Депутатите почиват 19 дни по Коледа и Нова година

viber icon
 Марица
Депутатите ще почиват 19 дни по Коледа и Нова година. Това стана ясно след кратък, но съдържателен дебат в пленарната зала на парламента, съобщи Днес.бг..
Според правилника на Народното събрание избраниците ни почиват всяка година от 22 декември до 10 януари.
Тази година РБ поиска почивката да се съкрати с една седмица и вместо 19 да е 12 дни - от 23 декември до 4 януари.
От ГЕРБ, ПФ и "Атака" обявиха това за популизъм и оставиха коледно-новогодишната ваканция на депутатите от 23 декември до 6 януари. 6-ти обаче се пада петък, а парламентът работи от сряда, което удължава ваканцията до 11 януари.
ГЕРБ все пак решиха да работят извънредно вторник преди ваканцията и двата дни в началото на седмицата преди 11-ти определиха за заседания за комисии.
Депутатите влязоха в остър сблъсък от трибуната. Цветомир Михов от ГЕРБ се учуди, че сред искащите по-кратка почивка по празниците бил Методи Андреев, който също се води от ГЕРБ, но отдавна работи с част от РБ. Михов нападна Андреев, че септември го нямало много време на работа, защото бил ангажиран да си прибира гроздето и предположи, че вероятно заради това сега няма нужда от ваканция.
Андреев пък отвърна, че е народен човек и като такъв има нужда да си свърши домашната работа.
"И аз чувствам вина, че не съм имал време да видя майка си, внуците си. Тези християнски празници са за това, защото повечето от нас не се спират и събота, и неделя", коментира Красимир Велчев от ГЕРБ.
Той нарече предложението на РБ "върха на популизма".
Велчев обясни, че по би подкрепил предложение на Реформаторите да се работи и нощем, защото тогава нямало да има възможност за толкова популизъм.
Лидерът на ПФ Валери Симеонов пък предположи, че искането на РБ е свързано със задаващите се избори.
Станислав Станилов от ГЕРБ призова депутатите да не се самобичуват, защото никой няма да ги уважава.
"Ако всички излезем в един чувал и с по един бич и започнем да се самобичуваме, всички ще ни ръкопляскат, но след няколко дни никой няма да ни уважава", каза той./МарицаЦанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?