Следвайте ни

Депутатите пак си дадоха дълъг и заслужен отдих

viber icon
СОФИЯ,Марица
Народното събрание ще е във ваканция 10 дни по великденските празници от Велики петък включително. Това стана ясно след като Парламентът прие промени в Правилника за дейността и организация на Народното събрание, съобщи „Фокус“. Предложението бе внесено от председателя на Правната комисия и народен представител от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов.
Отхвърлено пък бе предложението на независимия народен представител Велизар Енчев за съкращаване на ваканцията на депутатите. В рамките на дебата Димитър Байрактаров от ПФ предложи, за да бъдат задоволени всички популистки щения в промените в Правилника на НС, да бъде забранено храненето и пиенето на вода в парламента.
По адрес на Велизар Енчев Димитър Байрактаров посочи, че звучи много „сериозно“ човек да защитава работника, когато вероятно няма един ден трудов стаж в сферата на производството. Байрактаров предложи вместо ваканция народните представители да бъдат изпращани в каторга.
В процедура по начина на водене Снежана Дукова от ГЕРБ призова изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев да направи забележка на Велизар Енчев. Тя попита дали независимият депутат има медийни пакети. Според нея трябва да се направи един безкраен отчет, защото трябва да е ясно как ще ползва 40 хил. лв. за кампания като работи само от парламентарната трибуна. По думите й тежи агентурното минало на Енчев. „Не му позволявайте да пренася тази агентурна тежест на нас и липсващите му избиратели“, каза Снежана Дукова./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?