Следвайте ни

Депутат да си! Ваканция до 2 септември и нов дом

viber icon

Депутатите излязоха официално в лятна ваканция. Следващата редовна сесия на парламента ще бъде в новата пленарна зала на пл. „Народно събрание“ 2 (бившия Партиен дом) на 2 септември, съобщи в края на днешното заседание заместник-председателят на НС Валери Симеонов.

Последен участник в парламентарния контрол днес бе екоминистърът Емил Димитров. Той заяви, че е бил последният министър на контрол в тази зала, което е чест за него. И за последен път в нея прочете клетвената декларация, която тук са полагали премиери, министри, народни представители.

В сградата, която днес народните представители заседаваха за последно, се провеждаха заседанията от 10 ноември 1989 г. досега.

От парламентарната трибуна министър Димитров се обърна към заместник-председателя на парламента Валери Симеонов:

“На вас се пада честта да съобщите датата, часът и мястото на следващата парламентарна сесия и да закриете последното заседание в тази сграда, след което тя да стане част от българската парламентарна история, с която всички ние трябва да се гордеем. За мен беше чест, да живее България!“.

“Закривам заседанието, следващото заседание на Народното събрание, ще се проведе в новата пленарна зала на “Народно събрание“ 2, на 2-ри септември от 9.00 часа. Приятна почивка!“, каза Валери Симеонов, цитиран от националното радио.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тони

Тони

31.07.2020 | 17:14

Столчетата им се клатят, те тръгнали по почивки да ходят.

Отговори
0 0
Христо

Христо

31.07.2020 | 16:43

Почти като общ.съветник в Пловдив

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?