Следвайте ни

Ден на траур за жестоко убитата 7-годишна Кристи

Днес е обявен за Ден на траур в община Сливен заради убийството на 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря. От 17.00 часа пред сградата на общината ще се проведе гражданско бдение. То се организира в социалните мрежи и е в знак на съпричастност към семейството на убитото дете, а искането е извършителят на престъплението да понесе най-тежкото наказание.

ДНК експертизата е доказала съпричасността на Трифонов към извършеното престъпление, каза окръжния прокурор Пламен Стефанов. Намерените биологични материали по тялото на жертвата бяха изпратени за изследване в лаборатория в София още в петък

Днес предстои да му бъде взета мярка за неотклонение на убиеца на Кристин. Вчера стана ясно, че 21-годишният Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания пред адвокат. ДНК проба категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил детето. Предстои да стане ясно, дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав в болницата.

7-годишната Кристин беше изнасилена и пребита до смърт в сливенското село. Тя бе открита около 14 часа в четвъртък в много тежко състояние, захвърлена в края на селото, и по-късно почина в болница от раните си.

Трифонов бе прострелян в крака при задържането, след почти 24 часово преследване в планината край селото и в момента е настанен за лечение в областната болница.

 На Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство. 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?