Следвайте ни

Декларации запушиха границата с Гърция ВИДЕО

Разпространената невярна информация, че България се е договорила с южната ни съседка да отпадне карантината, предизвика объркване

viber icon

Километрични опашки се образуваха на границата ни с Гърция, след като вчера южната ни съседка въведе седемдневна карантина за влизащите в страната. Тя ще важи до 15 юни, съобщи Българската национална телевизия.

Причината за трудното преминаване през границата е бавната обработка на документите на пътуващите и попълването на декларации, къде ще прекарат карантината.

На "Кулата" опашката от тирове беше над 4 км, като почти нямаше леки коли, както и много мераклии, които да искат да влязат в Гърция.

 

Трудно бе преминаването и през ГКПП "Маказа", на Илинден - Ексохи ситуацията бе спокойна.

Объркването дойде от разпространената невярна информация, че България се е договорила с южната ни съседка да отпадне карантината.

Пристигане без ограничения с наземен транспорт в Гърция от нашата страна ще бъде разрешен от 15 юни нататък, като пристигащите ще бъдат подложени на тестване на случаен принцип.

Пристигане в Гърция по море ще бъде разрешено от 1 юли, като пристигащите ще бъдат подложени на тест на случаен принцип.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони :- +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?