2374
Следвайте ни

ДДС събира извънредно депутатите по празниците

viber icon

Коледната ваканция на депутатите може да бъде прекъсната от извънредно събиране, за да гласуват удължаване на срока на намаленото ДДС от 9% за заведения и книги.

Ниският данък бе въведен заради пандемията от COVID-19 и важи до края на тази година. БСП настояват удължаване и за 2022 г. ГЕРБ пък вече дори внесоха законопроект за промени в Закона за ДДС, изпреварвайки управляващите партии.

Решението за извънредното заседание трябва да бъде взето от председателския съвет на НС в сряда.

ХАСАН АДЕМОВ

Хасан Адемов

Пак там ще бъде доизчистен и спорът за парламентарните комисии. Те ще бъдат гласувани в пленарната зала на порции, след като драмата за шефските позиции в тях сред партньорите продължи до последно. Няколко дни ПП, БСП, ИТН и ДБ се пазариха как да си ги разпределят, а накрая във вторник вечерта, когато изтече последният срок за внасянето на предложенията за сформирането им, бяха постъпили такива само за 15 от общо 24-те комисии. И то само от ПП и БСП. От ИТН и ДБ предложения не бяха внесени.

Тъй като уговорката била, че всяка група ще внесе предложенията за своите комисии, стана ясно частично разпределението. ПП взема правна, туризъм, външна, борба с корупцията, електронното управление, регионалната и енергетиката.

БСП - околната среда, транспорта, отбраната, здравеопазването и образованието.

РАДОМИР ЧОЛАКОВ

Радомир Чолаков

За ИТН ще са най-вероятно комисиите по финанси, земеделие и връзката с гражданското общество. За ДБ са вътрешната, икономическата и за българите в чужбина.

Договорката между управляващите партии е да дадат 3 комисии на опозицията. Логично социалната ще бъде предложена на ДПС, където е най-добрият експерт по тези теми - д-р Хасан Адемов.

За ГЕРБ ще е комисията по правата на човека и вероизповеданията, като за неин шеф се спряга Радомир Чолаков. За “Възраждане” ще е комисията за младежта и спорта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?