2374
Следвайте ни

ДБ: Обсъждаме подкрепа на новия кабинет, без да излъчваме министри

viber icon

"Демократична България” обсъжда възможността да подкрепя кабинет с мандат на “Продължаваме промяната“ с премиер Кирил Петков, но без да излъчва министри в него. Това съобщи съпредседателят в оставка на “Зеленото движение“ Борислав Сандов пред бТВ в понеделник.

“Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест“, каза Сандов.

Според него най-важното е, че партиите, които ще застанат зад правителството, първо да се разберат за политиките, а не за министрите.

“Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите.Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията", каза Сандов.

Той подчерта, че единствено подробно разписано коалиционно споразумение, може да гарантира стабилността на бъдещото правителството, защото става дума за много партии, които имат различния.

" Имаме поле за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светнати в този процес на първоначални разговори, за да не се създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното, надявам се и там да проявим отговорно поведение и да намерим най-добрата за страната формула, която не е по линията на математически сбор", коментира той.

Сандов обясни, че не му е предлагана позицията на министър на околната среда и водите, но не отхвърли възможността да поеме тази позиция.

„МОСВ е в изключително тежко състояние, срещу него се водят четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина“, каза Сандов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Deutsch

Deutsch

22.11.2021 | 09:41

То, двуличието е типично за всички партии на прехода и техните отрочета. Няма да участват за да може после да излезнат по-чисти от кристал.. я, марш и си поемете политическата отговорност като участвате в правителство. Покажете какви професионалисти имате.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?