Следвайте ни

ДБ искат закриване на Държавната петролна компания, само ощетявала бюджета

viber icon

"Демократична България" внася промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, които целят закриване на Държавната петролна компания и спестяване на разходи за заплати.

От партията припомнят, че Държавна петролна компания е била създадена през 2020 г., за да се намесва в пазара на горива, а обещанията на тогавашното правителство да заработят нови 100 планирани държавни бензиностанции не се осъществи.

От ДБ обаче заявяват, че нищо такова не се е случило, но е бил назначен борд на директорите и над 30 души персонал, които всеки месец ни струват стотици хиляди левове.

Според тях с ликвидирането на Държавната петролна компания може да се спаси по-голямата част от капитала на компанията в размер на 50 млн. лева, връщайки ги в държавния бюджет, за да се използват за по-приоритетни обществени проекти.

В края на юли и министърът на икономиката Кирил Петков коментира, че би закрил тази компания с аргумента, че не разбира защо тя трябва да съществува. Тогава каза и че ако зависи от него, ще направи ревизия на държавния резерв и реформа в него, така че да има по-чести търгове за гориво, в които да участват повече компании, а "не само две - три, както е сега".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Асен

Асен

20.08.2021 | 08:25

Няма нищо случайно в това, явно ДБ и техните господари имат интереси в този сектор!

Отговори
1 0
Малинов

Малинов

19.08.2021 | 21:23

ДБ са намислили някоя далавера и затова искат да бъде закрита Държавната петролна компания .

Отговори
0 1
Браво, Христо!

Браво, Христо!

19.08.2021 | 19:51

Закрийте тази копаня държавна хранилка за гербаджийските калинки!

Отговори
2 0
зора

зора

19.08.2021 | 16:17

знаете ли колко бок.луци има в герб които да са на хранилка и после да са бройка за изборите... а как става тая народна любов към тази мръсна твар от банкя...

Отговори
5 3
Стоичков

Стоичков

19.08.2021 | 15:50

Не само е закрийте,ами питайте Боко какво са свършили след като са ги назначили в борда и на щат. Поредната партенка за контрол върху цените на горивата и поредната държавна структура на хранилка от бюджета.

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?