Следвайте ни

ДБ и ИБГНИ се втвърдиха: Заговориха за "червена лампичка" към ИТН

viber icon

Бъдещото управление трябва да следва посоката и стандарта, който зададоха повечето от министрите в служебното правителство. Това заявиха от "Да, България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" след общи консултации за тяхната подкрепа за евентуален кабинет на ИТН.

"На тази база ще преценяваме имената, които ще ни бъдат предложени", обяви Мая Манолова. Тя бе категорична, че ИБНИ се присъединяват към високата оценка на ДБ за министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. И добави към тях Бойко Рашков и Атанас Пеканов.

Както Христо Иванов, така и Мая Манолова заявиха, че те не предлагат въпросните министри, нито имат желание за министерски кресла в правителството на ИТН. "Те създадоха висок стандарт, който хората очакваха. Не предлагаме, а казваме, че трябва да се следва посоката и стандарта, който те зададоха", обясни Манолова.

И още нещо общо между ИБНИ и ДБ - двете партии настояват за гаранции, че ДПС и ГЕРБ няма да имат никакво влияние в управлението.

"Да, наистина това са партии, излъчени с българския вот. Тук не говорим за Студена война или Берлинска стена. Но има решения, за които трябва да сме сигурни, че те нямат да могат да влияят. Например ГЕРБ и ДПС не трябва да оказват влияние върху избор на нов главен прокурор. Сега въпросът не е дали Гешев ще си тръгне, а кога и кой ще е негов наследник", обясни Христо Иванов. И изтъкна, че той няма да е кандидат за поста.

"Нека това да бъде червена лампичка, че ние няма да даваме подкрепа на всяка цена. Хората поискаха правителство на промяната, а не такова, което ще остане в миналото и ще възпроизвежда статуквото", категорично обяви Манолова.

Двете формации са постигнали общи позиции относно съдебната и конституционната реформа, смяната на главния прокурор и антикорупционните закони, както и за преизчисляването на пенсиите от 1 октомври.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

OldTen

OldTen

28.07.2021 | 16:12

Попов, щом си гласувал за ИТН си ясен, първо действаш, после мислиш и накрая съжаляваш, а това е само началото!

Отговори
15 5
Брях

Брях

28.07.2021 | 15:34

Да се смееш ли да плачеш ли.Тия ми приличат на паленца дето джавкат срещу големите песове.Хаха те искали това искали онова те щяли да кажат.Абе мижитурки абе лилипутчета що не хванете пожарникарския и да го надуете

Отговори
16 14
видимите резултати

видимите резултати

28.07.2021 | 17:55

На крадецът Буци му го начyкаха с 200.

Отговори
6 9
Тик Так!

Тик Так!

28.07.2021 | 15:32

Кой ве Майкъл ли ве! Той е недосегаем! Мои си праи ко си иска!

Отговори
0 5
Попов

Попов

28.07.2021 | 15:00

Единсвения, който заслужава да остане като министър е Кирил Петков, единсвения който работеше, всички други аут, най вече Рашков. Рашков освен да говори глупости да всява паника и да сплашва избирателите друго не е правил в рамките на два месеца. Всички партии, който се родиха от платените протести искаха промяна и нови лица, а какво стана, отново връщаме старите комунисти. Ако това се случи смятам, че ИТН е подменил моя вот, защото аз ги покретих за промяната, за новите лица, за екпертите, който презентираха.

Отговори
15 18
Ами сега

Ами сега

28.07.2021 | 14:40

Ибах Тоз Нарот.

Отговори
13 7
Възмутени

Възмутени

28.07.2021 | 14:39

Задкулисието още е на власт в Пловдив в здравеопазването. И май от ИТН ни излъгъха, че ще чегъртат. Двете големи държавни болници са в ръцете на ДПС - Хирургиите и Окръжна, където властват кадрите на ДПС. Джамбазов и Мавров в Хирургиите и Динчо Генев в Окръжна. В РЗИ пък колят и бесят дългогодишните кадри на Герб - Танчева-Манчева и Аргир Аргиров.

Отговори
22 6
Изумени

Изумени

28.07.2021 | 14:42

А тиков питахте ли?

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?