Следвайте ни

Дават повече място на морските заведения

viber icon

Само за това лято ще разрешим допълнителната търговска площ, т.е. заведенията и масите на плажа, да бъде до 4% повече. Това ще се направи с цел да се спазват изискванията за разстояние между масите, стана ясно от изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова пред медии в парламента.

"Плажовете ще бъдат изцяло готови да посрещат посетители, спазвайки всички ограничения и изисквания", каза Ангелкова.

Министерството приготвя мобилно приложение, с което туристите да знаят каква е заетостта на даден плаж и какво може да се очаква на него.

Министърът на туризма увери, че цените на чадърите и шезлонзите ще са минимум наполовина по-ниски. "Почти всички концесионери са се съгласили, че трябва да намалят цените на чадърите и шезлонгите", каза Ангелкова. Тя обаче отказа да се ангажира с конкретни цени, за да няма спекулация, и допълни, че е по-добре да се изчака. „Очаквам и да бъдат с много по-атрактивни цени, и на места да има безплатни плажни принадлежности”, завърши ресорният министър,пише standartnews.com.

Предвижда се възможност за ваучери за туризъм. Те обаче все още се обсъждат с Министерство на финансите, за да се уточни кои са целевите групи и на каква стойност да са те. Ангелкова изрази надежда тези ваучери да обхванат предстоящия летен сезон.

Чартърните полети и организираният туризъм да се подпомагат, гласи друго предложение в помощ на сектора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?