71
Следвайте ни

Дават по 300 лева помощ за отопление! Вижте на кого

viber icon

300 лв. помощ за отопление ще получат еднократно около 50 хил. лица и семейства от уязвими групи за преодоляване на последиците от увеличаване на цените на горивата и извънредната епидемична обстановка. Това предвижда постановление на правителството, съобщи "24 часа".

За реализирането на тази мярка ще са необходими допълнително 15 млн. лв. по бюджета на социалното министерство за 2021 г. за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет, пише в мотивите към документа. 

Документът ще се разгледа на тристранка през следващите дни, а идеята е още през този месец помощта да се изплати на най-нуждаещите се групи. 

"Целта на предлаганата еднократна подкрепа е в този тежък момент най-засегнатите и уязвими групи, които не са включени в програмата за целево енергийно подпомагане и други компенсационни мерки и механизми, които правителството реализира, да получат помощ от държавата за ограничаване на негативния кумулативен ефект от посочените кризисни фактори", пише още в мотивите.

Това са лицата и семействата, които са получили отказ на подадените заявление-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за този сезон, само поради превишение на дохода и поради по-краткия срок на регистрация в дирекциите „Бюро по труда“ за безработните лица.

Предложението е подкрепа да получат тези от тях, чийто доход превишава определения диференциран доход за отопление с до 30 лв. включително. Право на помощта ще имат и регистрираните безработни, които са с продължаваща регистрация, но не са достигнали определената минимална продължителност от 6 месеца, преди подаване на заявление-декларацията.

От тази подкрепа при посочените условия ще могат да се възползват и хората, които не са подали документи в нормативно определения срок.

Еднократната финансова подкрепа ще се предоставя служебно от дирекциите "Социално подпомагане". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Динка

Динка

03.11.2021 | 12:33

Помощ ли ? Оохооо. Ако имаш жилище ще пиеш една студена вода . Което не е никак право . Всички сме под едно жилище .( Небето )

Отговори
2 0
Ivan

Ivan

04.11.2021 | 00:49

Ako nqmash jilishte zakakvo ti e otoplenie za yi li

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?