Следвайте ни

Дъщерите на убития в Драгалевци шотландец търсят 8000 паунда, за да го погребат у дома

viber icon

Застреляният на 15 август в столичния квартал “Драгалевци” шотландец е известен в родината си художник. Това стана ясно от организирана в интернет акция за събиране на 8000 паунда, с които тялото на 54-годишния Анди Форсайт да бъде репатрирано в Шотландия.

“Трудно е да приемем, че нашият приятел беше убит. Той беше човек с голямо и щедро сърце. С готовност даряваше времето си на другите и донесе много радост на мнозина със своето изкуство и писане”, посочват приятелите му. Те отправят апел за събиране на средства по молба на двете дъщери на художника - Хейли и Джеси, които са шокирани от случилото се с баща им.

Анди Форсайт е роден в малкото шотландско селце Анкръм с около 300 жители и винаги казвал пред близките си, че иска един ден да бъде погребан там, но никой не предполагал, че ще е толкова скоро. Той много обичал родното си място, което го вдъхновявало за творчество. Приятелите му го описват като любознателен човек, който прекарвал последните години предимно в Източна Европа. Преди да пристигне в България през миналата година, бил в Турция. По-рано пътувал по работа в Канада.

По информация на българската полиция тялото му е открито от 40-годишната Десислава Манева, в чийто дом в “Драгалевци” живеел. Двамата имали връзка, след като българката се разделила със съпруга си индиец. Тя намерила трупа на Форсайт, увит в чували в гаража, и се обадила в полицията. Разследващите установили, че е прострелян 5 пъти в гърдите и гърба, като основният заподозрян е мъжът на Манева, с когото е в развод. Съседи го видели да се навърта около къщата ѝ дни преди убийството, но когато се разбрало за него, той вече бил напуснал страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?