Следвайте ни

Държавата търси половин милиард от бивши министри за АЕЦ "Белене"

viber icon

Държавата ще предяви граждански иск в размер на близо 520 млн. лева по делото за АЕЦ "Белене" срещу бившите министри на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и Петър Димитров, съобщава 24часа.

Искът срещу Овчаров е в размер на 193 млн. евро, а срещу Димитров  77 млн. евро. Дали обаче те ще бъдат приети ще се разбере на разпоредителното заседание, което ще се проведе на 26 април. Разпоредително заседание беше насрочено и за днес, но то беше отложено, тъй като се оказа, че Петър Димитров не е получил обвинителния акт, което е сериозна пречка, за да организира своята защита. 

 Подсъдими освен двамата бивши министри са и бившите шефове на НЕК Мардик Папазян и Любомир Велков. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лимбо

Лимбо

05.03.2021 | 16:58

Тия си имат отдавна пълни чекмеджета , но никой не ги снима и дори президенто нехае за тях.

Отговори
5 0
ДЯДО ИВАН...

ДЯДО ИВАН...

05.03.2021 | 11:16

ДА ГИ ВЗЕМЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО НА БОЙКО....ТОВА СИ Е ЕДИН СТАР ФИШЕК КОЙТО ОТДАВНА Е ГРЪМНАЛ И САМО Е ЗАМИРИСАЛ НА ГАЗ....АТОМНА ЕНЕРГИЯ... ВРЕМЕТО НА ВЪЖЕИГРАЧИТЕ БОЙКОВЦИ И ТЕМЕНУГАТА ПРОСТО ИЗТЕЧЕ... ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ НАПРАВИ СЕГА ЕДНА ЯДРЕНО - ГАЗОВА ЧЕ.КИЯ ЧЕ НЕ ИМ ОСТАНА... КЬОВЕШИ ИМ ШИ.БНА ЕДИН ЮМРУК В КРАТУНИТЕ...СЕГА ТОВА НИЩОЖЕ.СТВО ГЕШЕВ Е РЕДНО ВЕДНАГА ДА СЕ ОМЕТЕ...ОТ ТОЗИ ПОСТ ..ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ОТ 10 КАНДИДАТА 7 БОК.ЛУК ...Т.Е. 70 ѝ% НЕКАДЪ.РНИЦИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СТРУКТУРА....НЕКА СИ НАПРАВЯТ ИЗВОДИ ЗА КАКВО ПРАВОСЪДИЕ ГОВОРИМ У НАС..ТОЙ СЛОЖИЛ КАСКЕТА И МИСЛИ ЧЕ СИ Е СКРИЛ ЗАДН.ИКА В ПРЪСТА.... ВЪН ВЕДНАГА МИЗЕРНИЦИ ДОЛНИ...НЯМА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА В БРЮКСЕЛ НА КОЯТО ДА СА Й ВЪРНАЛИ КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРОКУРОРИ САМО НАШАТ ИЗГНИЛА ГРЕДА....ПРОКУРАТУРАТА НИ ТЯБВА ДО КРАК ДА СЕ ЛУСТП.РИРА... НОВИ НОВИ ЛИЦА... ...

Отговори
5 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?