Следвайте ни

Дариткова чукна Цветанов и разкри как се е променил бившият втори в ГЕРБ

viber icon

Единствени ние предложихме вариант за гласуване на карантинираните лица въпреки гръмките заявления на останалите партии, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод правилата в Закона за мерките по време на извънредното положение, които ще бъдат обсъдени днес в Пленарна зала.

„След среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) ние направихме прецизиране на текстовете и актът, с който ще се определят противоепидемичните мерки ще бъде на министъра на здравеопазването съвместно с главния държавен здравен инспектор. Той ще се консултира с всички експерти в сферата на епидемиологията и инфекциозните заболявания.

Вярвам, че ще бъдат предписани всички условия, при които ще имаме гаранции за здравната сигурност на всички участници в изборния процес. Не може да се предвиди всяка една ситуация, но се случва дори в изборния ден при сегашните условия на някой да му се случи нещо и да не може да стигне до изборната урна. Законодателят не може да предвиди всички тези детайли.

Смятам, че бройката на тези лица няма да се отрази съществено на изборния процес. Ние се стараем да бъде гарантирано конституционното право на всички граждани да гласуват“, категорична бе Дариткова в телевизионно интервю.

По думите ѝ списъците с избиратели трябва да бъдат верифицирани.

„Затова сме предвидили тези заявления за гласуване по механизъм, който гарантира участието на карантинираните, да бъдат проверявани от РЗИ, защото те имат достъп до портала, който описва всички случаи на коронавирус в момента.

Карантинираните ще бъдат изваждани от основния списък. Затова са необходими три дни и този срок няма как да бъде пренебрегнат. Все пак трябва да имаме подготовка на администрацията“, посочи тя.

„Смятам, че и досегашните правила на изборния процес няма как всички хипотези да бъдат предвидени, но правим максимално възможното. Единствени ние предложихме вариант за гласуване на карантинираните лица въпреки гръмките заявления на останалите партии.

БСП даже в техния ИК, който са внесли за обсъждане, не са предвидили никакви мерки за карантинираните лица. Те са направили предложение да има предизборни събрания и това да бъде по механизма, по който се запълват залите на театрите. Трябва да се обмисли такава възможност.

Правилата за предизборната кампания трябва да бъдат разписани във връзка със задължителното спазване на противоепидемичните мерки. Ще бъде обсъдено днес в Пленарна зала и ще бъде взето решение от народните представители.

Винаги има елемент на недоволство и различие. Времето, в което се участва такива събрания, е различно от това, в което седим в ресторантите. Всичко това ще бъде разписано от министъра на здравеопазването. Колегите в Правна комисия са подкрепили това предложение, но смятам, че Пленарна зала е решаващата.

Ще се запознаем с текстовете и ще ги прецизираме“, допълни тя.

Даритков коментира и бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов.

„Голямо разочарование е това, което виждаме като Цветан Цветанов сега. За съжаление Цветанов тръгна в анти-ГЕРБ реторика“, коментира  д-р Даниела Дариткова по адрес на бившия втори в партията.

„Той беше различен, когато работеше в ГЕРБ. Определено съм разочарована“, поясни тя.

„В първите месеци от работата ми в парламента той ми се обаждаше и отправяше упреци, след мои участия по телевизията“, сподели още Дариткова за поведението на Цветан Цветанов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

е  и?

е и?

28.01.2021 | 11:50

Какво значение има кого чука Дариткова?

Отговори
9 2
Киро

Киро

28.01.2021 | 10:19

Ти моли да не проговори, че тогава цялата шайка отивате в затвора.

Отговори
14 5
стар турски филм

стар турски филм

28.01.2021 | 10:12

Любов и омраза

Отговори
8 6
От  втори  в  ГЕРБ!

От втори в ГЕРБ!

28.01.2021 | 09:31

МОже да се превърне в първи в държавата.

Отговори
11 10
Май само ДПС не са ви разочаровали?

Май само ДПС не са ви разочаровали?

28.01.2021 | 09:25

Ми то освен ДПС всички са с АНТИГЕРБ риторика.

Отговори
11 10
Другата гледна точка

Другата гледна точка

28.01.2021 | 09:34

ОбъркАл си се нещо! Единствено т.нар. "обединени" (ОБОГАТЕНИ) "патриоти" не са с антигерб реторика. Те са с ПРОГЕРБ ПРАКТИКА! Държат златния ПРЪСТ на който се крепи управлението!

Отговори
7 6
Същата гледна точка

Същата гледна точка

28.01.2021 | 09:39

Т.нар. "обединени" (ОБОГАТЕНИ) "патриоти" са дъщерна ФИРМА на КОРПОРАЦИЯ ДПС

Отговори
11 6
ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА

ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА

28.01.2021 | 09:17

ДОН ЦЕЦИ МОЖЕ ДА СЕ Е ПРОМЕНИЛ, НО ВИЕ СИ ОСТАНАХТЕ СЪЩИТЕ КРАДЛИВИ И ПРОСТИ БАШИБОЗУЦИ.

Отговори
16 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай