Следвайте ни

ДАНС разследва какво П.Б. си писа с MVR-Rumen Petrov и с Prezident-Pl. Uzunov

viber icon

Специализирана прокуратура възложи на ДАНС извършване на детайлен и задълбочен анализ на комуникацията на П.Б. с MVR-Rumen Petrov и с Prezident-Pl. Uzunov, пише „24 часа“.

Във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпно сдружения за търговия с влияние, Специализирана прокуратура възложи на Държавна агенция „Национална сигурност" да се извърши детайлен и задълбочен анализ на данните от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от П.Б, посочват от прокуратурата.

От експертизата е видно, че в периода 2018-2020 г. на П.Б. е предоставяна информация от потребители MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov. Същата вероятно им е станала известна в качеството им, съответно на съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на заместник - министър-председателя и министър на външните работи (до 18 декември 2018 г.) и на секретар по правните въпроси и антикорупция на президента. На 04.08.2018 г. П.Б. изпраща до Prezident-Pl. Uzunov текстово съобщение със съдържание: „Румен Петров – Алжир".

По същото време чрез мобилно приложение П.Б. започва активно да комуникира с MVR-Rumen Petrov, от когото получава множество сведения, включително файлове и снимки на документи.

Още подробности - четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Изи

Изи

30.06.2020 | 01:07

Никой не се интересува от незаконно публикуваните чатове между незнайни хора. Интересува ни какво бръщолеви нашия тулуп, какви са тези кюлчета, евра... Ало, Ваньо е наистина търговия с влияние. Кога ще се разследва? Минаха години. Даже Ваньо странно умря. Като една Бира. И едни други в едни сараи.

Отговори
0 1
Айдаааа

Айдаааа

29.06.2020 | 17:13

Уйде президенто у затворо.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?