Следвайте ни

Да подадем ръка: Любима доцентка от НАТФИЗ има нужда от помощ

Доц. Александра Хонг е духовна майка на цяло поколение родни артисти

viber icon

Вече повече от 10 месеца една от любимите преподавателки в НАТФИЗ се бори с тежка форма на рак, която води след себе си и сериозни поражени по опорно-двигателния апарат. Всичко започва с метастазите, които буквално "изяздат" гръдната част на гръбнака. В следствие на това той се чупи, което води след себе си и парализата. По спешност е направена стабилизираща операция с 8 титаниеви пирона. След това доц. Хонг прекарва месец в платена рехабилитационна болницата в Овча купел.

Заради напредналото онкологично заболяване Саша (както я наричат колегите и студентите й) е оставена на силни обезболяващи и по-късно на хормоно терапия. Безизходицата и локдауна я пращат в центъра за интегрална медицина в кв.Дружба, при д-р Христо Дамянов. Там се практикува инсулинова терапия с активно наличие на частично резонансна терапия. Месец и половина по-късно лечението се оказа безуспешно. 

В момента доц. Хонг е 100% инвалид и като такъв, тя не получава заплата, а документите й за пенсията ще се разглежда в следващите 4-5 месеца. Въпреки болките и забраните, тя активно се занимава с рехабилитацията на краката, и успява да се изправи върху патерици. В момента тя е в 4 стадий, не само на млечната жлеза, но и на костите-целия гръбнак и ребрата.

За жалост методите на лечение на рак в България вече не могат да помогнат на една от най-широките усмивки в НАТФИЗ. Лечението на доц. Хонг може да продължи обаче във Франция или Русия, където има нови методики. Но за това отново трябват средства - за престоя, прегледите, за придружител, за лечението и прочие. Може да помогнете на "духовната майка на цяло поколение родни артисти" (както казва за Саша големият актьор Асен Блатечки) на една от двете набирателни сметки: 

 

Титуляр:

Александра Йосифовна Азизбаева

IBAN сметка:

BG 86 CECB 9790 10G0 794 401

Централна Кооперативна Банка

или

Титуляр:

Александра Йосифовна Азизбаева

IBAN сметка:

BG 52 RZBB 9155 1051 5001 85

Райфайзенбанк

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?