Следвайте ни

Д-р Стойчо Кацаров: Сертификатът за ваксина ограничава човешките права, но не може да се отмени

viber icon

От 1 до 10 юни предстои национално проучване, което да покаже колко души са се срещали с вируса у нас, каза здравният министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на Би Ти Ви.

Изследването ще е представителна извадка на населението и ще включва анкета, серологично изследване, проверка на клетъчен имунитет, обясни министърът. Това е необходимо, за да се сдобием с достоверни данни, тъй като сегашните били официални и непълни, смята Кацаров.

Същевременно министърът ще предложи удължаване на срока на епидемичната обстановка с два месеца, защото предполага, че след това ще има ново Народно събрание.

"Това не е първият път, когато ми предлагат да стана министър. През последните години това се е случвало няколко пъти", заяви още министърът. Той отказа да съобщи от кого е идвало предложението, като каза: "Те си знаят, не е важно".

Не се е съгласявал да заеме поста, тъй като не му обещавали, че ще може да прокара реформите, които иска. Този път обаче приел, тъй като в последната година сме в ситуация на обществена промяна.

Кацаров обясни още, че Националният оперативен щаб (НОЩ) е закрит в средата на април и няма да бъде възстановен, тъй като не е необходим. "Беше работна група, която да съветва предишния министър. Беше назначен да съобщава лошите новини. Решенията според закона винаги са вземани от здравния министър, щабът никога не е бил упълномощен да го прави", обясни министърът.

По думите му той самият има огромен екип в администрацията, който да го съветва. Освен това получавал съвети отвсякъде и непрекъснато.

Неговото лично мнение е, че сертификатът за ваксина ограничава човешки права, но няма как да го отмени, тъй като той вече е свършен факт, приет е такъв регламент.

Същевременно д-р Кацаров обясни, че според повечето експерти ако хората не се ваксинират масово през лятото, наесен ще има нова вълна. Той обаче заедно с представители на туризма се опитва да намери баланс за летния сезон у нас.

Едно от нещата, които се обсъждат във връзка с туризма, е да се организират безплатни PCR тестове на хората, които влизат у нас. Другото е да се вдигне възрастта на децата при правенето на тези тестове. Само преди дни Кацаров е издал заповед да не се изисква PCR тест до 5-годишна възраст. От туризма настояват за по-висока възраст, обясни той.

Д-р Кацаров все още не се е ваксинирал, тъй като е прекарал вируса и засега не е необходимо, но след време ще го направи, обясни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Интересно

Интересно

21.05.2021 | 11:31

Чудя се кой е по тъп.Тоя или Мангъра или Чорбанов.Ба.ти изрусите

Отговори
0 2
Може би ти

Може би ти

21.05.2021 | 11:50

Бил-Купър (Истината за управлението на хората - Римския цирк) https://bit.ly/3w35luE

Отговори
1 0
Глупаци

Глупаци

21.05.2021 | 10:58

Новият вид робство е в пълна сила. Страх ,психоза, разделение сред хората. СЗО направи това ,което не успя да направи нито една терорстична организация.

Отговори
2 0
Истината

Истината

21.05.2021 | 11:10

Много малко здравомислещи хора останаха. ЕТО ТАКА СЕ ДОКАЗВА ВИРУС. --- Декларация за изолиране на вируси. http://bit.ly/VirusNotExist Ще ви напомня какво каза истински доктор и патоанатом. Тези дето знаят най-вече кой от какво умира защото му правят аутопсия (ако им позволят от СЗО) Председателят на Българската асоциация по патология Д-р Стоян Алексов: “В света няма нито един умрял от коронавирус! Абсолютно манипулативно представяне на информацията! Нищо общо с реалността! Трябва да се каже, че хората основно умират от COVID-19 заради ваксинации и неадекватно лечение!“ (ВИДЕО) https://bit.ly/PatoanatomRealInfo и много други

Отговори
2 0
без думи

без думи

21.05.2021 | 11:24

Който каквото иска да ти разправя,знай,че става въпрос за пари.Стара максима

Отговори
2 0
НЯМА ТОЛКОВА Т-ЪП

НЯМА ТОЛКОВА Т-ЪП

21.05.2021 | 10:57

КАТО КАЦАРОВ! Този човек не е помирисвал пациент, винаги е бил на бюро! Голяма уста - малко дела! С ТЪ-ПИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ САМО ДЕМОТИВИРА КОЛЕБАЕЩИТЕ СЕ! Сертификатът е малък жедст към тези, които избраха да се ваксинират и така дадоха своя дял в изграждането на колективния имунитет и справянето с тази ужасна пандемия! НО, КОЙ ДА МУ ГИ ОБЯСНИ ТЕЗИ РАБОТИ НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ КАЦАРОВ?!?

Отговори
1 1
jjj

jjj

21.05.2021 | 10:27

Шемет!! - какви човешки права ограничава това, че си се имунизирал и имаш сертификат за това?? Аз искам да пътувам по света спокойно и съгласно международните изисквания! Тези, които не искат да се имунизират - тяхна си работа! А не е ли нарушение на моите човешки права, че по тяхната логика, нямайки сертификат - аз не мога да пътувам заради тях /неимунизираните/ АМАН ОТ ГЛУ.ПА.ЦИ!

Отговори
2 2
?????

?????

21.05.2021 | 11:35

за плиткоумните: https://bit.ly/39lpySR

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?