Следвайте ни

Д-р Стойчо Кацаров: Аз съм един от фалшивите пациенти на "Пирогов"

viber icon

Аз съм един от фалшивите пациенти на „Пирогов”. Аз самият съм един от хората с диагноза "чернодробна цироза". Това обяви пред bTV служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, показвайки и епикриза.

Министърът бе категоричен, че заключенията на Здравната каса за нарушенията в лечебното заседание ще се потвърдят. Касата е установила отчетена, но неизвършена дейност на над 400 души за над 1 млн. лева. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност.

„Не са ми правени изследвания, не съм лежал в "Пирогов"”, съобщи още д-р Кацаров, обяснявайки, че в документа е нанесен друг период на престой.

„Аз лежах в болницата ноември месец. А тази епикриза е от 21 до 25 януари. Тогава не съм бил в болницата с никаква диагноза”, посочи още д-р Кацаров.

Относно обвиненията в политическа репресия срещу проф. Асен Балтов той напомни, че не Министерството на здравеопазването, а НЗОК е правила проверка в „Пирогов“.

„Изправени сме наистина пред драматична ситуация и ако продължаваме да толерираме такъв тип практики, нашата здравна система никога няма да стане подобра. Затова напускат младите хора, защото виждат една система, в която има здравна олигархия, и нищо за останалите“, коментира служебният министър.

Относно здравната олигархия той даде пример с директори на болници, които за 2020 г. са си определили допълнително материално стимулиране от 300 до 500 хил. лв. Става въпрос за държавни болници, които са затънали в дългове, подчерта Кацаров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

прокуратура

прокуратура

16.07.2021 | 07:13

Проверка на всички болници! Съд и затвор за всички директори, вършили подобни далавери и безобразия! Народа изнемогва, а те не са спирали да крадат милиони от Здравната каса!

Отговори
1 2
Млъкни, трол излишна твар

Млъкни, трол излишна твар

16.07.2021 | 04:42

Трол те гази, мила моя майно льо, т ъ пак до т ъ п а са. Простотията ще ни затрие. Добре ли ти плащат, троле, да дращиш? За доктори да ги даваш и да няма кой да те лекува.

Отговори
0 1
Любопитко

Любопитко

15.07.2021 | 23:29

А колко ли от тези откраднати пари са се появили като благодарности на шкафа на Му трата ?

Отговори
6 2
Дедо Пинто

Дедо Пинто

15.07.2021 | 22:12

И всичко се е случвало по времето на ГЕРБ, демек ТИКВУН И СИЕ !!!!!!!

Отговори
12 4
Гворги

Гворги

15.07.2021 | 22:07

В затвора , изроди !тива не може да е лекар !

Отговори
8 7
Жипката

Жипката

15.07.2021 | 22:29

Кой, Балтата ли?

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?