Следвайте ни

Д-р Симидчиев разкри нежелани реакции след ваксината срещу COVID-19 ВИДЕО

viber icon

Чувствам се абсолютно нормално, както и преди ваксинацията. Единственото нещо, което има, е лека болезненост на мястото, където е сложена ваксината, но това е добър знак. Това означава, че ваксината работи, заяви пред Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев.

„По отношение на страничните ефекти няма нищо по-различно от информацията, включена в листовката, която прочетох”, беше категоричен той. Когато една ваксина се изследва, това става при много строги правила.

С излизането й на пазара, с течение на времето тази ваксина ще става по-сигурна и всеки, който си я постави, ще помогне тя да стане по-безопасна, тъй като ще има повече данни за нейното действие в реални условия.

„Когато прочетох кратката характеристика на ваксината, вътре имаше така наречените нежелани реакции след ваксинация. Те бяха почти идентични с леко преболедуване на коронавирусна инфекция. Това не означава, че сме заразени с COVID-19, а това е реакция на нашата имунна система, която се пренастройва, започва да работи и изгражда защита и антитела”, посочи доктор Симидчиев.

При тази ваксина няма друга външна частица освен информационна РНК, която се въвежда и стимулира нашия организъм да произвежда белтъка, който предизвиква имунен отговор срещу вируса.

По думите на пулмолога трябва да има една ненатрапчива разяснителна кампания, която да не обърква хората, за да могат те да вземат решение да се ваксинират.

„Всяка една информация е средство да пазим не само себе си, но и нашето общество”, категоричен е той.

Д-р Симидчиев посочи, че чрез ваксината се пречи не само на разпространението на COVID-19, но и на неговата мутация.

"Стандартните мерки - носене на маска и физическа дистанция, дават резултати", напомни той.

Той е категоричен, че колкото повече хора се ваксинират, толкова по-добра ще стане ваксината. 

Няма проблем и хората с антитела да се ваксинират, по мнението му.

След 4-5 години този вирус ще стане по-ниско патогенен. 60% ваксинирани ще е голям успех, като според Симидчиев тогава обществото ще се върне към нормалността.

Новите щамове засега не влияят на ефективността на ваксината.

Мерките до момента работят. Те намалиха скоростта напредване на болестта, смята доктор Симидчиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

То бива бива Ама цял вол за мезе не бива

То бива бива Ама цял вол за мезе не бива

29.12.2020 | 18:38

Абе що е този напън Абе що тези инцебили влизат в дълъг обяснителен режим Абе нема ли един поне грамотен криминален психолог да им обясни че с многословието си със обяснителния режим в който влизат все повече излиза на яве че са оцапани до ушите с изпражнения Че съвеста им нечиста Че лъготят като дърти цигани на пазар Найстина ли ни взимат за идиоти тия идиоти

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?