Следвайте ни

Д-р Симидчиев: Работата на НОЩ не бива да спира

viber icon

Сега сме като в ситуацията след края на втората вълна на ковид пандемията. Това смята депутатът от „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев. Вече има достатъчно данни какво се случи тогава и как трябва да се процедира сега, каза д-р Симидчиев. Математическият модел се повтаря.

„Трябва да направим законодателни инициатива в тази ситуация, при примерно 1000 заболели на ден вече какво се прави. Кои търговски обекти може да бъдат затворени и кои не“, обясни д-р Симидчиев. 

Така самите стопани на търговските обекти ще са подготвени кога ще бъдат затворени и за колко време. „Ако има такава яснота, хората ще знаят какво предстои“, убеден е д-р Симидчиев. 

Той смята, че Националният оперативен щаб не трябва да спира работа, преди да бъде назначен нов и припомня, че България има пандемичен план от 2006 година, който е бил обновен през 2017 година. 

Д-р Александър Симидчиев смята, че в парламента има голяма фрагментация и няма база за устойчиво мнозинство. Това пречи да се прави стабилна политика. „

Трябва яснота и точни критерии“, подчерта той. Той не смята, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на „Демократична България“. 

„Подкрепяме научно базираната българска политика в областта на здравеопазването и промените в законодателната власт“, убеден е д-р Симидчиев.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Stoicho tigara

Stoicho tigara

26.04.2021 | 10:27

Ulaviq lekar pak prashti na ultra kasi valni

Отговори
1 2
Нали нямаше вирус?

Нали нямаше вирус?

26.04.2021 | 10:24

Твоите съпартийци гориха маски по кръстовищата, не спазваха мерки, плюха си в лицата и в лицата на полицаите, които охраняваха, крещяха, че няма пандемия, няма вирус. Е, някои от тях после настояваха за вип стаи във ВМА като се тръшнаха заедно с жените си, но нейсе, българинът забравя бързо. За какво ви е сега НОЩ? За да се гаврите още с тези хора, които от една година нормално не са спали ли?

Отговори
8 2
Объркал си се!

Объркал си се!

26.04.2021 | 12:02

Доц. Симидчиев не е съпартиец на Мангъров и АБВ! Но пускането на фейк новини ви се удава много добре!

Отговори
4 1
така ли?

така ли?

26.04.2021 | 12:35

Доц. Симидчиев е съпартиец на тези, които претендират да са най-много партия на протеста от това лято, а именно умните, красиви и интелигентни, които блокираха кръстовища, плюеха по щаба и отхвърляха мерките. Всъщност фейка го пробутваш ти.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?