Следвайте ни

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще катастрофира тежко

viber icon

Цветан Цветанов проведе серия от срещи с потенциални членове на новата му партия „Републиканци за България“ в Бургаска област. Бившият номер 2 в ГЕРБ проведе два часа в Бургас със симпатизанти и после даде интервю пред "Флагман". Предлагаме по-интересните моменти.

"Към момента мога да кажа, че имаме 65 % хоризонтално покритие на  структури в цялата страна, срещнах се с потенциални членове, които не са били партийно ангажирани и ще бъдат богатство за политиката.

Но не приемаме подкрепа от всеки, има такива, които искат да застанат до нас, но ние трябва елегантно да отклоним тяхното желание, защото не покриват профила и нашите политически цели", каза Цветанов, чийто наместник в БУргас ще е бизнесменът Иван Крумов.

 "Смятам, че ще бъдем приятната политическа изненада. И сега обсъждаме целите, а по някои от секторите експертите работят и сме в напреднала фаза. Основният акцент ще е електронно управление. Това е една от формите за преодоляването на корупционния натиск", добави той.

Той не скри, че доста хора от ГЕРБ ще го последват.

"Обаждат ми се приятели, в ГЕРБ има стойности хора, и не смятам, че трябва да слагаме всички под общ знаменател заради това, което се случи през последната година.

Не съм предполагал, че в рамките на една година ГЕРБ ще се превърне в най-мразената партия. Това е огромен проблем за всички честни и почтени членове на партията. На последните парламентарни избори – през март 2017 година, 1,140 млн.избиратели гласуваха за партията - огромна обществена подкрепа. В момента тя се топи, ГЕРБ няма да има повече от 500 хил.гласа. Това, което ние ще се стремим, няма да бъде да привлечем всички онези, които от ГЕРБ ще припознаят „Републиканци за България“, а искаме да се обърнем към негласуващите, които биха харесали нашия проект заради ясните политически послания и идеи", каза Цветанов.

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов коментира и идеята за промени в Конституцията:

"Абсолютно несъстоятелно действие. За промяна на основния закон трябва да се търси политически консенсус. Не може да предложиш проект, ако не си направил най-важното – политическите консултации и общественото обсъждане.

Самият факт, че ГЕРБ внесе самостоятелно предложението, показва, че те нямаха комуникацията дори с коалиционните си партньори.  Вие видяхте, че бързо се прояви разминаване между внесените предложения от ГЕРБ и тези на „Обединени патриоти“. Смятате ли, че това е единна политика за намиране на 120 гласа в началния етап?!".

Той коментира и протестите срещу управлението:

"Допускат сериозна грешка с оставането във властта на всяка цена. Отлагат даването на оставка и предсрочните парламентарни избори, което само им вреди.

Ако се вземаха решения, които да бъдат в интерес на държавата, и на партията дори, трябваше много по-бързо да се оттеглят. Знаете какво направихме през 2013 година, когато имахме много по-малко протести, тогава веднага подадохме оставка.

Обществото възприе ГЕРБ и ни подкрепи за това, което бяхме направили в мандата си. През 2016 година след загубата на президентските избори, никой не предизвикваше да има предсрочни избори, но ние излязохме и казахме: След като има такъв резултат, трябва отново да потърсим доверието, за да може да продължат реформите, ако се правят.

Сега, в момента, при много по-тежка криза не се подава, което означава, че в ГЕРБ осъзнават, че не са готови и знаят, че резултатът им ще е катастрофален", каза още Цветанов.

Коментари (6)

Хаджи Христо

Хаджи Христо

28.08.2020 | 13:25

Този не трябваше ли вече да търка наровете в затвора?

Отговори
0 0
Аспарух

Аспарух

27.08.2020 | 22:23

Ц.Ц глупости на търкалета така с плюмки по бившата не става човече ти срамен оправдаха те а дали е правилно

Отговори
1 0
Швейк

Швейк

27.08.2020 | 15:48

Този си е повярвал!

Отговори
2 0
Р. Каменов

Р. Каменов

27.08.2020 | 14:01

Кой доведе И. Костов в СДС ?! Кой доведе К. Нинова в БСП ?! Политическа партия ГЕРБ е основана от Бойко Борисов . Няма как да се сравнят резултати от избори и сегашната политическа ситуация.

Отговори
7 1
Давид

Давид

27.08.2020 | 13:47

Всички стари утайки, да се махат! Щом се спречкваше с президента Радев, значи не му е била наред работата.

Отговори
0 5
намръщенЪ

намръщенЪ

27.08.2020 | 13:40

Ако му извадят някои кирливи ризи и 10 хиляди няма да събере. Да, ЦЦ бе с огромна заслуга за сума ти спечелени избори, но той играеше все по ръба на закона. Нека не забравя, че сега главен прокурор е Гешев. Той още по-добре знае как се действа

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?