Следвайте ни

COVID лудост! Километър опашка заради лекарството чудо за краста

viber icon

Истинска лудост настъпи днес в София за лекарството  Ivermectin, които според куп специалисти в света, включително и родни, помага и в трите фази на COVID инфекцията. Днес пред една от столичните аптеки се изви невиждана опашка, сподели приятел на "Марица".

Той също отишъл да се запаси, тъй като има заразени познати. Но като видял опашката, моментално запалил колата обратно към дома.

"Аз такава опашка не бях виждал от мачовете на националите през 1994 година", сподели той пред "Марица".

Лекарството е предназначено за лечение на краста и други болести, предизвиквани от паразити при животните. У нас се продава свободно, но не е разрешено за употреба от хора във вид на хапчета, а само като крем.

Заради положителните отзиви при лечение на COVID-19 ивермектинът буквално изчезна от пазара. Баровци се снабдяват по нелегален начин, макар да има доста съмнения, че някои хапове от Турция са фалшиви.

Между софийския хайлайф се разменя рецепта за метода на прием, като приятел на "Марица" съобщи, че ефектът е очеваден. Според почитателите на лекарството то не се въвежда все още масово, защото струва лев-два, а не стотици или хиляди левове като другите илачи на тема коронавирус.

За ефекта на това лекарство се заговори още през април в Австралия. Оказа се, че у нас го произвежда компанията на Кирил Домусчиев. Тя е подала молба да бъде сертифицирано и за ползване от хора, като се очаква разрешение през януари и тогава ще тръгне масово към аптеките.

В хуманната медицина Ivermectin се използва за лечение на чревни паразитози, наречени спонгилоидиаза (Strongyloidiasis), съответно онхоцерикалис (Onchocerciasis), както и за локално приложение - при лечение на възпалителни лезии.

Лекарствени продукти в таблетна форма, съдържащи Ивермектин, са разрешени за употреба във Франция, Румъния, Германия, Холандия, САЩ и др. 

В Република България разрешен за употреба е лекарственият продукт Soolantra 10 mg/g крем, който е за локално приложение и се използва при розацея.

У нас няма разрешен за употреба лекарствен продукт за перорално приложение, съдържащ Ивермектин. Поне засега. Януари е видим.

Лекари, сред които прочутите д-р Чавдар Ботев, топ инфекционистът доцент Георги Попов от ВМА и професор Иво Петров, са твърди поддръжници, че лекарството помага при коронавирус. Други обаче, сред които и Съюзът на ветеринарните лекари, са на обратното мнение.

 

Заб. Снимката е илюстративна

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Галя

Галя

25.12.2020 | 16:24

Тоя народ не поумня ли? И солна киселина ако му кажеш, че помага и нея ще пие.

Отговори
1 1
Граматиков

Граматиков

25.12.2020 | 08:12

Рекламна статия на Шиши за съдружника Киро

Отговори
2 2
Половата дейност

Половата дейност

25.12.2020 | 00:01

Еректилна или фертилна. Covid 19 е с много органни и системни прояви,, бял дроб, сърце, мозък, бъбреци, и интегратора кръвоносни съдове, инсуфициентни с кръвоток за корпора каверноза например. От сигнала на цитокините ендотела преминава от хоместатичен в защитен режим. Теорията, ендотелната, би била бенефит срещу високата смъртност , поне рационална стратегия втам

Отговори
4 4
Някои "водачи" се задържат на власт чрез тях

Някои "водачи" се задържат на власт чрез тях

24.12.2020 | 22:24

Страхът и хаоса са майката и бащата на робството.

Отговори
12 3
Ниска технологична сложност

Ниска технологична сложност

24.12.2020 | 22:14

Има международен рамков протокол СЗО който съответства на високото ниво на медицината на доказателствата приет от всички страни, и НЗОК настоява да се прилага Предлагат се радлични препаратаи, напр Фенофибрат, за намаляване повишен холектерол известен от 1975, в изследване от юли 2020 отчитат позитиви при приложение на инфектирани. Досега лечние срещу вирус SARS-CoV-2 етиологимен причинител на COVID 19 няма и не е известено да се работи, рентабилно е с ваксини, принтирани за удобство, а не с жив причинител. SARS-CoV-2 причинява на пръв поглед безразболоно опустошение върху много органи и системи. Всъщност на късен етап преминава в ендотелна болест, нова патофизиологична теория надеждирана с интусиазъм

Отговори
6 3
Абсолютно е вярно, но ...

Абсолютно е вярно, но ...

24.12.2020 | 22:37

... общото при смъртните случай е спирането на половата дейност при мъжете, независимо от причините.

Отговори
3 4
Пловдивчанин

Пловдивчанин

24.12.2020 | 20:58

Докато една нация, не направи избора между наука и свободни съчинения на хора жадни за внимание, нищо добро не я чака

Отговори
13 5
Nota Bene

Nota Bene

24.12.2020 | 20:06

До ентусиастите, решили да се лекуват с илача: Проверявайте си редовно чернодробните и бъбречни показатели, ако все пак решите да експериментирате със здравето си! И забравете комбинацията алкохол + айвермектин! Айде със здраве, и светли и спокойни празници!:)

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?