Следвайте ни

COVID-19 роди нов вид ало измама

viber icon

Нов вид телефонна измама, свързана с актуалната тема за коронавируса. Последната жертва на ало измамниците е 89-годишна жена от русенското село Пиперково. Тя им е дала всичките си спестявания, за да спаси роднина, заразен с Ковид-19.

Животоспасяващата ваксина срещу коронавирус струвала на възрастната жена 6 600 лева. Измамниците умело успели да я убедят, че помага на заразения си племенник. Казали ѝ, че той е в болницата в Свищов и е в тежко състояние. Поискали пари за ваксина. След няколко часа жената ги предала на мъж, представил се за шофьор от болницата.

Из селото познават добре измамената баба Анка и често я виждат. "Тя няма разходи, няма деца, няма внуци, живее скромно. Успявала е да си скъта, години наред. Защото това ѝ бяха думите, че "аз исках един ден като умра, моите племенници да не харчат, а да им оставя да има с какво да ме погребат", каза кметът на с. Пиперково Бисерка Апостолова.

Баба Петранка също живее сама от много години в село Пиперково. Децата ѝ постоянно я предупреждават да не се доверява на непознати, а да звъни първо на тях. В русенското село Пиперково това не е първият случай на измамени възрастни хора. От полицията съобщиха, че работят по случая.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?