Следвайте ни

COVID-19 отмени 80% от сватбите у нас

viber icon

Почти 80% от планираните сватби в България са отложени за следващата година или са отменени заради пандемията от COVID-19. Останалите 20% от сватбите ще бъдат през август и септември, на открито и с редуциран брой на гостите. По тази причина и от сватбените агенции са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което заявяват своите искания. Това заяви сватбеният агент Милена Петкова пред Bulgaria ON AIR.

"Една сватба се организира в продължение на 6-8-12 месеца. Вече е късно за тази година да се направи каквото и да е. Хората са уплашени. Тази година е нулева", категоричен бе сватбеният агент.

"Голяма част от нашите сватби са интернационални или на младоженци, живеещи в чужбина. Организацията е свързана с пътуване, хотелско настаняване на големи групи хора. Клиентите се притесняват", поясни Петкова.

По думите ѝ голяма част от агенциите вече на ръба. "Опитваме се да учредим сватбена асоциация, с която да влезем в ресора на ресторантьорите и хотелиерите, тъй като сме неразделна част от тях. За да можем да се възползваме от намаленото ДДС и облекченията, тъй като ние сме търговци, а не можем да се възползваме от тях", поясни сватбеният агент.

В повечето агенции се е наложило служителите да бъдат освободени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?