Следвайте ни

Цонко Цонев: Каварна трябва да кръсти нещо на покойния Джон Лоутън

viber icon

С Джон Лоутън продължихме да се чуваме дори през ковид кризата. Това разказа в сутрешния блок на бТВ бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

Вокалистът на „Юрая Хийп“ почина в съня си на 74 година на 29 юни – два дни преди първата утрин на юли. 

„Лоутън имаше апартамент в Каварна – редовно идваше и почиваше тук. Той не се чувстваше звезда – не се приемаше така. Просто се считаше за човек, който е имал шанс и късмет. Другият такъв човек, който бе земен и не се считаше за звезда, бе Рони Джеймс Дио. Той казваше, че неговите почитатели са звезди“, разказа кметъла Цонев.

От 17 години британският рокмузикант идва всяко лято в Каварна. За последно Джон Лоутън е идвал в Каварна през 2019 година. След това избухнала епидемията и периодично се чували по телефона с Цонев. Очаквали го това лято да дойде пак.

„Последният път като се видяхме ми се стори болен, но не посмях да го питам. След това разбрах, че е изкарал операция и се възстановява", разказа бившият кмет. 

Цонко Цонев обясни, че се намира до вечното огънче на Камен бряг и то му напомня за Лоутън. Все още не е решено дали ще има паметник на вокалиста на „Юрая Хийп“ на Алеята на рокендрола в Каварна.

"Аз съм до вечното огънче - повече асоциирам Джон с едно огънче - мястото е символ на рока, на Джулай морнинг... Може би това място може да се кръсти - тази зона в Камен бряг да е Джон Лоутън. Така ще си спомняме за него - човекът, който запали искрата", предложи Цонев.

„Хубаво е нещо тук да се кръсти на него и да напомня за него“, предложи Цонко Цонев.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ковидчо:

Ковидчо:

07.07.2021 | 10:44

Светла му памет на големия Лоутън, но откъде накъде нещо "трябва" да се кръщава на него... или просто се правим на интересни?!

Отговори
3 1
видимите резултати

видимите резултати

07.07.2021 | 09:35

Долен крадлив доносник.

Отговори
2 2
Вярно е

Вярно е

07.07.2021 | 10:10

Абсолютен завършен крадец!

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?