Следвайте ни

Climate Traker дава стипендии на млади журналисти от цял свят

viber icon

Climate Traker търси своите млади журналисти от цялото земно кълбо. В това число се включва и България.

Идеята е да се селектират 12 човека, които да участват в тримесечна програма на екологична тематика. Всеки от тях ще получи месечна стипендия от 150 долара, за да изготви по един материал, обвързан с екологичните проблеми, изменения или развитие на района, в който живее. Освен това, те ще участват в международно обучение, с което ще усъвършенстват уменията си в журналистиката, комуникацията между отделните държави, познанията си за работа със социални мрежи, интервюта и създаване на видеа. 

Изискванията за кандидатстващите са прости: Да са до 35-годишна възраст; да имат поне една година стаж в различен вид медии; да владеят добре английски език и не на последно място – да работят в сферата на екологията. Кандидатстването продължава до 4 септември.

Програмата ще се изпълнява онлайн и ще включва много професионалисти от сферата на глобалната журналистика. 

Climate Traker е организация, съществуваща от 2015 година, която работи в сферата на екологията, тясно свързана с политиката на ООН. Създава семинари, лекции, проекти, обучения и обмени в повече от 100 държави по света. Те са насочени към младите журналисти от всички континенти. Само за последните три години Climate Traker е провела уъркшопи в над 35 държави на 8 различни езика. 

Нейната роля е да подкрепи иновативни разкази, да обучи журналистите да използват нови техники за разказване на истории и да предложи стимул за онези, които оказват влияние в националните медии.

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?