Следвайте ни

Цигани-сватбари убиха пешеходка (ОБЗОР)

Катастрофата станала на централната улица в ловешкото село Български извор, по която минава главният път София-Варна.

Трима цигани – мъж, жена и техен 19-годишен приятел, на връщане от сватба с автомобил, блъснаха и убиха 52-годишна пешеходка и избягаха. След 5 часа полицията ги залови.

Катастрофата станала към 4,45 ч призори вчера на главната улица в ловешкото село Български извор. С висока скорост автомобилът навлязъл в насрещната лента, разкъсал предпазна мантинела и връхлетял жената, която вървяла по тротоара. Попаднало под гумите, тялото било влачено 10-ина метра, след което колата съборила стълб. Жената издъхнала на място пред очите на своята възрастна майка, с която в ранния час отивали на работа.

Циганите изоставили катастрофирала кола и избягали. Пристигналите полицаи обаче намерили в купето документите на 31-годишния шофьор, който бил от близкото село Петревене. Започнало издирване на бегълците и след като криминалисти претърсили 12 къщи в селото малко след 9,30 ч мъжът, жената и спътникът им били задържани. И на тримата са взети кръвни проби, направени са им тестове за алкохол и наркотици, които се оказали отрицателни.

Шофьорът имал 15 нарушения по Закона за движение по пътищата. Само той остава зад решетките за 72 часа, а прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянен арест.

 

 

Източник: trud.bg

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (2)

голямо нещо

28.06.2019 | 00:53
1 2

съмнително

Малко нещо....

27.06.2019 | 21:18
8 0

Връщали се от сватба, рано сутринта, а кръвните проби за алкохол и наркотици се оказали отрицателни.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?