Следвайте ни

Чудовищна кражба! Ферма за криптовалута не платила 2,5 милиона лева ток

viber icon

Мащабна кражба на ток за около 2,5 млн. лева беше разкрита в Кюстендил. Благодарение на нелегално свързване към градската мрежа е работила година и половина т.нар. ферма за криптовалута, съобщиха от Районната прокуратура и Областната дирекция на полицията. По случая бяха задържани за 24 часа двама мъже от София, наели помещения в бившия ДАП и в бивш обувен завод в града.

Неправомерно ползваната електроенергия се равнява на ползването на ток за целия Кюстендил през летния сезон за месец, каза районният прокурор Ивайло Илиев:

„Голямо количество са техническите съоръжения, открити на място. Установено и на двете места е неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, по предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2,5 млн. лв.

Единият от извършителите е свързан с две други подобни разследвания за сходни деяния“.

Добивалите чрез мощни компютърни системи, които ползват сериозно количество ток, са монтирали модерни оборудвания и технологии. Двамата мъже са вече освободени.

Самият добив криптовалута не е престъпление, обвиненията към тях ще са за неправомерно ползване на електроенергия, каза прокурорът Илиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ихааааа Лудница.

ихааааа Лудница.

15.08.2020 | 22:26

да вземем 2.5 милиона лева делим на 18 месеца идва по 138 888 лв на месец та да вземем един риг 1.6 кв- 8 кв примерно 8 х 200 вата х 24 часа този риг са около 43.2 кв х 0.23 стотинки примерно = 9.93лв за 24 часа х 30 дни = 298.08лв да кажем че има 200 рига там с тази мощност 59 616 лв ...... абе това е май половината мрежа на етера в кюстендил евала ще падне добива :О

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?