Следвайте ни

Чудо! Българинът започна да краде книги

viber icon

Чудо, българинът започна да краде и книги. Новината е на БНР, като се цитират случаи от старата ни столица. 

Патриотичната фондация „Генерал Протогеров” започна кампания под наслов „Да спасим книгите на Велико Търново”. В четири шкафа на възлови места в центъра на града преди година и половина фондацията постави шкафове, които периодично се зареждат с разнообразни заглавия.

Но се увеличиха и кражбите на книги, намирани са и издания при уличните търговци или в пунктовете за вторични суровини.

За да опазят книгите в шкафовете, от „Генерал Протогеров“ започнаха да маркират изданията с надписи на предната корица, че са за безплатно ползване и призовават гражданите също да оставят свои книги от домашните библиотеки за разменно четене.

В условията на пандемия интересът на хората към книгите се увеличава, а нашата цел е да ги опазим и да дадем възможност на хората да четат безплатно, посочи Георги Радев от фондацията.

„Интерес има със сигурност, защото ние наблюдаваме шкафовете. Отделно има фирма, охранителна, която се грижи за тяхната цялост. Докато ги сложим книгите виждаме как хора идват, взимат, прочитат книгата, виждат дали им е интересна или си я взимат и заминават.

Но в интерес на истината голяма част от тях вероятно намират друго приложение. Или някой си ги взима с цел някакъв бизнес, вандализъм не бих казал“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?