Следвайте ни

Чудесно, безплатни напитки и закуски за чакащите на Калотина

viber icon

Безплатна бутилирана вода, ободряващи напитки и леки закуски получават преминаващите през ГКПП „Калотина“. Съвместната инициатива е на ръководството на МВР и на посланика на Република Турция у нас.

Тя бе обсъдена на работна среща на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с Н.Пр. Айлин Секизкьок, състояла се на 11 юни т.г. в министерството. Тогава страните разгледаха възможностите за сътрудничество с оглед намаляване на напрежението през летните месеци, когато трафикът през ГКПП „Калотина“ е особено натоварен.

Месец по-късно, на 18 юли, представители на българската и турската страна направиха съвместно посещение на пункта и на място се запознаха със ситуацията и създадената организация. Там възникна идеята, предвид високите температури и интензивния трафик, екипи на Българския червен кръст и на Турския червен полумесец да предоставят възможност на преминаващите да се освежават в обособена зона за отдих.

В хуманната инициатива на КГПП „Калотина“ днес се включиха Н.Пр. Айлин Секизкьок, председателят на БЧК Христо Григоров, директорът на РДГП - Драгоман комисар Тодор Зимбилев и директорът на ГПУ - Калотина комисар Кирил Дамянов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?